Rovine

Çalışkan
ComfyUI üzerinden LoRA, SDXL, ControlNet, ESRGAN, After Detailer vb. araçları kullanarak anime tarzı görseller üretmek istiyorum. Fakat çok bilgim olmadığı için nasıl bir GPU seçmem gerektiğini bilmiyorum. Reddit’te 1 yıl öncesine ait eski konular buldum ancak şu an için yeterli olup olmadıklarından emin değilim.

ComfyUI ve bu araçlar hakkında bilgisi olan varsa okumaktan mutluluk duyarım. Benim çok bilgim yok, sadece fikir aşamasındayım.

3090 yüksek VRAM için tercih ediliyor ama SDXL için 24 GB VRAM'e ihtiyacın yok. Eğer video üretme ve üst düzey Flux, Chroma, Wan 2.2 metinden videoya veya metinden görsele gibi modellerle işin yoksa 24 GB bellek gereksiz.

3090 yüksek VRAM için tercih ediliyor ama sdxl için 24 GB VRAM'e ihtiyacın yok. Eğer video üretme ve üst düzey flux, Chroma, WAN 2.2 metinden videoya veya metinden görsele gibi modellerle işin yoksa 24 GB bellek gereksiz.

Belki ileride WAN2.2 kullanabilirim ama emin değilim, 3090 yerine 5060 Ti 16g mi önerirsiniz 3090 24gb ve 10k CUDA Core nedeniyle kendine çekiyor 5060 Ti sırf daha yeni olduğu için seçmelimiyim bilmiyorum.

Belki ileride WAN2.2 kullanabilirim ama emin değilim, 3090 yerine 5060 Ti 16g mi önerirsiniz 3090 24gb ve 10k CUDA Core nedeniyle kendine çekiyor 5060 Ti sırf daha yeni olduğu için seçmelimiyim bilmiyorum.
Yeni diye çok bir avantajı olmayacaktır çünkü saf gücü ortada. Oyun amacı da güdülüyorsa belki ama 3090 daha mantıklı olabilir.

Alınır. Çok da bir avantajı olacaktır.

Kendim RTX 3090 kullanıyorum. İş Stable Diffusion, ComfyUI gibi şeylere gelince NVIDIA'nın üstüne yok CUDA sayesinde.

Burada önemli olan şeyler CUDA çekirdek sayısı ve VRAM. Kartın yeni olmasının çok bir önemi yok. Zaten TensorRT, TensorFlow desteklediği için diğer her kartlardan daha iyi. Intel ve AMD'yi unut o yüzden.

VRAM daha büyük modeller çalıştırırken çok değerli oluyor. O yüzden 16GB ama daha yeni kart alırsan üzülebilirsin bu konuda.

Ben ikincisini bile almayı düşünüyorum. Çok ucuzlar.

Alınır. Çok da bir avantajı olacaktır.

Kendim RTX 3090 kullanıyorum. İş Stable Diffusion, comfyuı gibi şeylere gelince NVIDIA'nın üstüne yok CUDA sayesinde.

Burada önemli olan şeyler CUDA çekirdek sayısı ve VRAM. Kartın yeni olmasının çok bir önemi yok. Zaten tensorrt, TensorFlow desteklediği için diğer her kartlardan daha iyi. Intel ve AMD'yi unut o yüzden.

VRAM daha büyük modeller çalıştırırken çok değerli oluyor. O yüzden 16 GB ama daha yeni kart alırsan üzülebilirsin bu konuda.

Ben ikincisini bile almayı düşünüyorum. Çok ucuzlar.

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Siz text to image yapıyor musunuz? Yaparken kullandığınız modeller hangileri ve GPU ne kadar kullanılıyor kaç GB VRAM harcıyor öğrenebilir miyim? Buna göre bir tahmin vs. yapabilirim

Ben sdxl anything3 controlnet lora kullanmayı planlıyorum fakat daha fazla araçda kullanabilirim henüz bilmiyorum
GPU bunun için yeterli mi
Yeterli değilse görseli 512x512 veya 1024x1024 oluşturup upscale kullanmak mantıklı mı?