Bütçe
4.500 TL

masiva

Çalışkan
Selamlar arkadaşlar. 7500F işlemcime hem overclock yapmak hem de soğutmak için Cooler Master Hyper 612 APEX 120 mm almak istiyorum. Fakat internette testlerini bulamadım. Acaba sizin bilginiz var mıdır?

Ayrıca ileride 7800X3D veya 9800X3D işlemci modeline geçebilirim. Bu yüzden beni uzun vadede tatmin etmesini istiyorum. Sizce nasıl bir soğutucu, ya da farklı bir öneriniz var mıdır? 4500 TL bütçem var. Sizin değerli fikirleriniz benim için çok önemli.

Kasa modeli nedir? 7800X3D ve 9800X3D için O.C yapacaksan bunu tercih edebilirsin.
Eğer yapmayacaksan ve param cebimde kalsın ucuz yollu sağlam performans istiyorsan;
Phantom spirit günlük kullanım ve oyun için alınabilir sağlam hava soğutucu. Ama ben sağlam O.C yapacağım diyorsan Lian Li'ye bak derim.
Alırken kasa uyumluluğuna dikkat et. Attığın soğutucu aşırı overpriced.

DeepCool CG530 kullanıyorum. Lian Li alacak kadar bütçem yok maalesef ama Phantom spirit güzel gibi sağ ol hocam.​

Selamlar arkadaşlar. 7500F işlemcime hem overclock yapmak hem de soğutmak için Cooler Master Hyper 612 APEX 120 mm almak istiyorum. Fakat internette testlerini bulamadım. Acaba sizin bilginiz var mıdır?

Ayrıca ileride 7800X3D veya 9800X3D işlemci modeline geçebilirim. Bu yüzden beni uzun vadede tatmin etmesini istiyorum. Sizce nasıl bir soğutucu, ya da farklı bir öneriniz var mıdır? 4500 TL bütçem var. Sizin değerli fikirleriniz benim için çok önemli.
Arkadaşın dediği gibi OC yapmayacaksanız Phantom Spirit 120SE yeterli olacaktır (150mm yüksekliğe sahip, kasanıza sığıp sığmadığını kasanın desteklediği Cpu Fan yüksekliği ile kıyaslayın). 9800x3d için ucundan yetiyor. 80-85'leri görürseniz şaşırmayın.

Bütçeniz dahilinde ve eğer kasanıza sığıyor ise şunu öneririm: https://www.gaming.gen.tr/urun/3837...360mm-intel-amd-uyumlu-islemci-sivi-sogutucu/

Bütçenizi 200TL arttırıp bunuda alabilirsiniz ki bu biraz daha iyi olur: https://www.gaming.gen.tr/urun/7112...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/