CoreLiquid P240 sıvı soğutma boştayken fanlar hızlanıyor

ZeQ 8

Uzman
R5 7600X işlemcim var ve CoreLiquid P240 sıvı soğutma kullanıyorum boştayken fanlar sebepsiz yere hızlanıyor. Tarayıcıda 3-4 tane sayfa açınca aynı şekilde hızlanıyor sonra normale dönüyor. Oyunda CoD ve yeni çıkan Delta Force orta-yüksek ayarlarda 80-85-90 dereceleri görüyor. Sizce sorun nedir sıvı soğutmanın arızalı olma durumu?

Pompanın sürekli en yüksek devirde çalışması lazım. Pompa hızı sürekli değişiyorsa döngüye girmiş olabilir, pompa yavaşlayınca su akışı yavaşlıyor ve sıcaklık artıyor ki fanlar hızlanıyor, soğuyunca da devir düşüyor ve aniden sıcaklık yükseliyor. Pompa hızını en yükseğe çek her sıcaklık için. 240 mm sıvı soğutmalar o kadar da yüksek performans sunmayabiliyor.

Pompa hızını nerden ayarlıyoruz acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_0692.webp
    364,6 KB · Görüntüleme: 55
Oldu. Kaydedip çıkın.
Değişen pek bir şey olmadı. Boşta dans ediyor sıvı soğutma fanları. Boştan kastım sadece tarayıcı açıkken üç beş sayfada kısa süreli dalgalanmalar oluyor. Twitch izlerken youtube geçiyorum örneğin hızlanma meydana geliyor. Oyuna girip tekrar test ettim COD'ta biraz yüksek çıkıyor sanki 80/85 derecelerde.

Sol üst köşede DC ve PWM diye iki seçenek olması lazım, DC'ye getirmeyi dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…