Corsair 3000D kasaya Arctic AiO III sıvı soğutucu sığar mı?

Bütçe
8.000 TL

Kamiki

Çalışkan
Merhaba. Kasa ve güç kaynağına ayırabileceğim bütçe toplam 8.000 TL.

RX 9070 XT ekran kartım için 3 adet 8 pin PCI-e güç kablosunun bulunduğu en az 750W'lık bir PSU'ya ihtiyacım var. Corsair 3000D+Corsair RM750e birlikte almak istiyordum fakat alacağım soğutucu olan Arctic Liquid Freezer III'ün radyatörü fazla kalın olduğundan sığmama ihtimalinin olup olmadığını düşünmeye başladım.

Bu kasaya bu soğutucuyu takan gördüm fakat RAM'leri ufak soğutuculuydu. Bende ise G.Skill Trident Neo Z5 RAM'ler mevcut o yüzden soğutucularının engel olabileceğini düşündüm. AiO'nun sığıp sığmayacağı ile ilgili bir fikriniz varsa veya alternatif olarak önerebileceğiniz kasa+PSU komboları varsa çok memnun olurum. Linkte bahsettiğim sistemi kuran kişinin gönderisi mevcut. İnceleyip onunla ilgili de fikir verebilirseniz sevinirim.

Kağıt üstünde üst tarafa 240mm'lik Arctic LF 3 Pro sığıyor ama kasa iç hacmi geniş değilse ve anakart kasanın üst tarafa yakınsa Arctic'in radyatörü kalın olduğu için anakartın soğutma bloğu ve CPU fan kablosuna değiyor bu sebeple takılamıyor. Kullananlardan bilgi almak gerek. PSU için Enermax D.F.X öneririm.

Attığınız görselde AIO'yu biraz daha ortalayarak sorunsuz kurmuş gibi duruyor. Anakart da önemli burada.

Hocam sizin tavsiyenizle bu AiO'yu araştırdım şimdi bu bütçede daha aşağısı kesmez gözüyle bakıyorum harika iş çıkarmışlar gerçekten.

Attığınız görselde AiO'yu biraz daha ortalayarak sorunsuz kurmuş gibi duruyor.

Görselde dediğiniz gibi ortalayarak oturtmuşlar ama RAM soğutucuları ufak tek endişem ondan dolayı radyatör ve fanları oturtamamak.

Kasayı 3000D olarak alırsam eğer bütçemi aşıyor ikisi birlikte yine de tavsiyenizi aklımda tutacağım teşekkürler.

Sorun anakart. En önemli etken anakartın VRM bloğu. Gaming X AX B650 anakartı VRM bloğu üst tarafta ince olduğu için ve CPU power girişi en solda olduğu için takabilmiş. Bunu bakarak anlayamazsınız maalesef. LF3 Pro da LF3 ailesinin yeni üyesi. Fanları çok daha hızlı seviyelere ulaşabiliyor.

ASUS ROG STRIX B650-A mevcut bende. CPU Power girişi en solda fakat VRM bloku sanırsam bayağı bi' büyük. Bu anakart için düşünceniz nedir?

Buna sığması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…