Corsair 4000D Airflow için sıvı soğutma önerisi

Bütçe
4000TL

MFD

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Ben sistemimi güncelliyorum ve geçen gün karşıma

Kasa:

Linkteki kasa çıktı ve kasamı da değiştirme kararı aldım. Bu kasayı alma sebebim içerisinde PSU ve ön toz filtresi olması. Ayrıca kablolama kanallarının iyi olması. Neyse konuya geleyim. Ben şu anda Arctic e-sports Duo 34 ve Ryzen 7600 kullanıyorum. İleriye dönük olması açısından hazır kasayı ve sistemi yeniliyorum bari sıvı soğutmada alayım dedim. Sitesinde kasanın 280mm radyatör desteği olduğu yazıyor fakat ben araştırdığımda Arctic Liquid Freezer III 280mm soğutucunun radyatörü kalın olduğu için high profile RAM'lere değdiğini ve montaj yapılamadığını yazmışlar. Bende linkte bulunan RAM'ler var.

RAM:

Bu kasayı bu RAM'lerle beraber kullanabileceğim en performanslı ileriye dönük nasıl bir sıvı soğutma alabilirim. Mümkünse fazla sesli çalışan bir model olmasın. Tercihen mümkünse 280mm eğer imkansız ise 240mm sıvı soğutma arıyorum.
Araştırma yaparken şöyle bir ürün buldum bu nasıldır?

Sıvı soğutma:

Aynı kasadan bende var, 280mm alırsanız o RAM'lere çarpacaktır. 240mm almalısınız. Sıvı soğutma olarak Arctic Arctic Liquid Freezer 3 öneririm. Corsair olsun derseniz H100i Elite öneririm.

Kasayı almadıysan bunu sakın alma.

Aynı kasadan bende var, 280mm alırsanız o RAM'lere çarpacaktır. 240mm almalısınız. Sıvı soğutma olarak Arctic Arctic Liquid Freezer 3 öneririm. Corsair olsun derseniz H100i Elite öneririm.

Hocam kasadan memnun musun? Bir de marka takıntım yok Arctic severek kullanıyorum Corsair ürünleride seviyorum. Hangisi daha uzun ömürlü ve kullanışlı ise onu alırım.

Kasa bence o fiyata kötü. Bunları alabilirsiniz.

Sıvı soğutma olarak Corsair'larda pompa sorunu kronik.

Hocam kasayı a

Hocam kasayı aldım fakat ben dün 7000TL'ye aldım zamlanmış.

Hocam çok fark edecek midir şu anki hava soğutmadan geçmeme değer mi?

Hocam kasayı a

Hocam kasayı aldım fakat ben dün 7000TL'ye aldım zamlanmış.
Hocam ürün gelmediyse iade edin attığım kasayı alın 1000TL fark ile.

Hocam kasadan memnun musun? Bir de marka takıntım yok Arctic severek kullanıyorum Corsair ürünleride seviyorum. Hangisi daha uzun ömürlü ve kullanışlı ise onu alırım.

Kasa çok şık hocam özellikle beyaz versiyonu ve SP serisi fanlarla beraber iCUE ekosistemi ile aşırı şık bir hale geliyor. Bana göre iyi bir kasa fakat camlı kasa seviyorsan Corsair 3500X alabilirsin. 9000 lira o kasaya para verilir mi? Verilir. 3 tane airguide fan koyulmuş (2400TL) üstündeki PSU 850W +80 Gold Corsair dandik PSU koymaz ve kasanın kendi kalitesi de belli verebilirsin o parayı fakat beyaz almanı öneririm siyahı çok karartılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…