• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Corsair kasanın RGB fanları anlık olarak beyaz yanıp sönüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deadtrack
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 141
  • Etiketler Etiketler
    kasa rgb

deadtrack

Üyecik
Kasada bulunan RGB fanlar anlık olarak beyaz yanıp sönüyor flash etkisi yapıyor. Boştayken titriyor sadece yük altında sürekli yapıyor çok dikkat dağıtıyor bu yüzden kapalıda kullanmak zorunda kalıyorum bunu nasıl çözerim?
Sistem özellikleri 7600 7700XT 650W Corsair kasa.

Arızanın videosu https://www.transfernow.net/dl/20250424PFbXmUWR

Son düzenleme:
Eğer bir rgb kontrol programı kullanıyorsanız ondan kaynaklı. Kullanmıyorsanız fan kontrolcünüz arızalanmıştır. Kasanın fan güç ve RGB bağlantılarını kontrol edin.

Bağlantılarda sıkıntı yok farklı soketten takmama rağmen aynı şekil devam ediyor. Diyelim ki kontrolcü bozuk değil başka neyde sıkıntı olabilir.

Bağlantılarda sıkıntı yok farklı soketten takmama rağmen aynı şekil devam ediyor. Diyelim ki kontrolcü bozuk değil başka neyde sıkıntı olabilir.
BIOS'tan RGB veya fan ayarlarına bak.
Kablo güzergahında boşta duran temas eden kablo uçları var mı?

Temas eden uç yok ayarlarda bir sıkıntı yok. Format falanda attım BIOS Update yaptım yine aynı daha yeni kasa bir de.

iCUE indirip deneyin kablolarda sorun yoksa.
Yazılımla değişmiyor LED'ler adreslenebilir değil https://www.akakce.com/kasa-aksesua...bulk-12v-rgb-controller-fiyati,679121083.html şunla değişebiliyor.

Yeniyse garantiye yollayın siz uğraşmayın.

Kargoda hasar çıkabilir onun sorumluluğunda bende nedense mailde öyle yazdılar bir de 3 hafta ile 1 ay arası bilgisayardan mahrum kalacağım. Kullanıcı hatası da çıkabilir voltaj dengesiz gelmiş PSU zarar görmüş boş yere zaman kaybedebilirm. Bu sorun sonradan olmaya başladı. Mesela klavyeyi USB 3.0 3.2 falan takınca klavye takılıyıyor oyun içi kafayı yersin BIOS portuna takınca takılmıyor ama. Bir de feci bir coil whine sesi geliyor. Bir daha bu markaları bir araya getirirsem...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…