Mchwair

Uzman
Cougar Gemini S-T Silver RGB ve egzoz fan çalışmıyor. Anakart ASRock B550-M HDV. Kasanın arkasında bir kontrolcü var ne işe yaradığını bilmiyorum ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    39,2 KB · Görüntüleme: 66
  • image 4.webp
    image 4.webp
    64,4 KB · Görüntüleme: 62
  • image 3.webp
    image 3.webp
    85,2 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
Cougar Gemini S-T Silver RGB ve egzoz fan çalışmıyor. Anakart ASRock B550-M HDV. Kasanın arkasında bir kontrolcü var ne işe yaradığını bilmiyorum ne yapmam gerekiyor?

Cougar Gemini S-T Silver RGB ve Egzoz Fan Sorunu Çözüm Adımları​

1. Güç Bağlantılarını Kontrol Et:
- Kasanın arkasındaki kontrolcünün güç bağlantısından (SATA güç kablosu) emin olun. Kablonun hem PSU (Güç Kaynağı) hem de kontrolcüye sağlam bir şekilde bağlı olduğuna dikkat edin.

2. Fan ve RGB Kablolarını Kontrol Et:
- Egzoz fanını ve RGB LED kablolarını kontrolcünün doğru portlarına takılı olup olmadığını kontrol edin:
- Fan kablosu, kontrolcünün fan girişlerine.
- RGB kablosu, kontrolcünün LED çıkışlarına bağlı olmalı.

3. Anakart Bağlantılarını Kontrol Et:
- Kontrolcünün anakarta bağlı olan PWM kablolarının doğru takılı olduğuna emin olun. Genellikle 4-pin PWM kablosu kullanılır.

4. Yazılım Kontrolü:
- Anakartınıza uygun olan yazılımı (ASRock Polychrome veya benzeri) yükleyin. Yazılımı açın ve fan ve RGB ayarlamalarını kontrol edin.

5. BIOS Ayarları:
- Bilgisayarınızı açın ve BIOS’a girin. Bazen fan ve RGB ayarları burada etkinleştirilmeleri gerekebilir.
- "Hardware Monitor" veya "Fan Control" sekmalarını kontrol edin.

6. Kısa Devre ve Fiziksel Sorunlar:
- Tüm kabloların sağlam bir şekilde bağlı olduğuna ve herhangi bir kısa devre olmadığından emin olun.
- Fan ve LED’lerin kendisinde bir arıza olup olmadığını kontrol edin. Başka bir sistemde test edilebilir.

7. Güç Kaynağını Kontrol Et:
- PSU’nun yeterli güç sağlayıp sağlamadığını kontrol edin. Yanlış bir güç kaynağı RGB ve fanları çalıştırmada sorun yaratabilir.

8. Destek ve Garanti:
- Sorun devam ederse, Cougar’ın destek hattı ile iletişime geçin veya aldığınız yerle iletişim kurarak garanti talebinde bulunun.

Bu adımları takip ederek sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Herhangi bir yerde takılırsanız, daha fazla yardım isteyebilirsiniz.