Counter-Strike 2'de internet normal ama lag var

Mcbardktakurumuskola

Çalışkan
Merhaba,

Counter-Strike 2 oynarken, yürürken, ateş ederken, öldükten sonra maçı izlerken bir lag, takılmalar sonradan gelmeler var. 10 dakikalık ekran kaydında iki kez yakaladım sorunu ancak sık yaşanıyor. Başka hiçbir online/offline oyunda bu sorunu yaşamıyorum. İşin garibi normalde bir gün önce anakartımın Wi-Fi anteni ile oynuyordum dün kabloya geçtim bu sorunlar kabloya geçmemle başladı. Dediğim gibi başka online rekabetçi oyunlarda bunu yaşamıyorum. İnternet sözleşmem download 100 Mbps upluoad 30 Mbps.

Sorunu yaşarken aldığım kayıt (OBS):

Şimdiden teşekkürler.
ASUS B550 Plus (Wi-Fi)
ASUS RTX 3060 Ti Dual mini OC V2.
AMD Ryzen 7 3700X.
(Genel sıcaklıklar gayet iyi)
32 GB 3600MHz PNY RAM.

Jitter sorunu birkaç gündür mevcut. İnternet ile alakalı olduğunu düşünmüyorum sanırım oyunda genel bir sorun var

Ağ infosunu gösteren menüyü açın. Son birkaç gündür bende de yaşanıyor laglanma.

Megabit değerinizin, bant genişliğinizin lagla alakası yok pek. Loss olabilir, sunucu kaynaklı olabilir. İşlemci kaynaklı da olabiliyordu CS:GO'da throttle yemediğinizden ve arkaplanda işlemciyi sömüren bir işlem yapmadığınızdan emin olun. Bu en olası olmayan şey ama emin olun.

Oyunun sunucusunda yaşanan bir problem de olabilir, ben de yaşıyorum yaşayanlar da var. Oyunda denk gelenlerin de başına son günlsrde geliyor, duyuyorum. Durum öyleyse muhtemelen beklemek dışında seçeneğiniz yok.

Belki belirli bölgedeki sunucular sorunluysa VPN açıp başka bir yerde lokasyon gösterip orada oyun ararsanız ve VPN kapatıp reconnect yaparsanız sorununuc çözülebilir fakat bu durumda da optimal pinge sahip sunucuda oynamayacağınız için yine güzel bir oyun deneyimi olmayacak. Yani çözüm beklemek sanki.

Sansür Online yurtdışı portlarının dandikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Herhalde ISS'lerde ping vb. konusunda gecikme sorunu yaşatan tek firma olabilir.

Oyun içindeki şu ayarları kapatın.

Modemi yeniden başlatın.

CIS ile interneti onarın. CIS yönetici olarak çalıştırmayı ve onarma işlemi esnasında arka planda uygulama çalıştırmamayı unutmayın.

Videodaki testi uygulayın. Sonuçlar kötüyse önerilen işlemleri uygulayın. Veya kaliteli bir modeminiz yoksa yeni modem alın.

Kullandığınız kablo kötü veya uzunsa, modem ve bilgisayar arası kısmı ölçüp uygun bir kablo alın.

Modem kablom 15 metre ucu ucuna yetişiyor S-Link SL-CAT15 RJ-45

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…