Counter-Strike 2'den sonra oyun metasının kötüleşmesi

fortunee

Başarılı
Normalde FACEIT oynuyordum. Ama artık hard try oynamak istemediğim için saldım. Bir süredir oynamıyorum. 10 seviye yaptım orayı, 2.3K 400 maçta falan. Biraz da oyunun kendi modlarını oynamak istedim son zamanlarda. MM, özellikle seçkin falan umurum dışı; eski CS:GO günlerinde az oynamazdım MM'i, global yapmıştık orayı da. Sadece 7-8 maç attım. Beni önce LEM'den başlattı, iyi frag bıraktığım için. Sonra global oldum bir şekilde, 7-8 maç toplamda. Başımdan geçen şunlardı bu 7-8 maçta: Hem takımıma hem karşı takıma çok fazla hile geldi. 0 hesaplar, 5 seviye rozeti dahi yok ve en komik kısmı da bu kişilerin birçoğu Türk. Özellikle MM Dust 2 girdim ve çoğu Türk. Hile hakkında muhabbet falan bile ediyorlardı takımda Türkler. Hilenin adını söylüyor. "Fazla rage oynamazsan ban yedirmiyor" diyor falan. XD Neyse orası umutsuz vaka, MM hileden geçilmiyor anladık. Premier zaten Allah affetsin. 20-25-30K elolarda hile dolu olduğunu görüyorum. Daha hiç o kadar orada elo kasmak istemedim. Örneği bile var. Yayıncı, YouTuber bir çocuk hileyle dünya sıralaması kasıyor Premier'de falan. Neyse bunu da geçtik. XP için deathmatch oynamak istedim. E orada da XP kasamıyorum çünkü farm botları sürekli vuruyor, kafaya kilitlenip. Frag alamıyorsun. Farm botu dolmuş diğer modlar zaten. XP de kasamıyorsun. E tek çare bu durumda FACEIT oynamak hard try şekilde çünkü ben kendi elomda rahat bir şekilde rush atıp veya zevkine oynayamıyorum. Mecbur Türk'lerle giriyorsun veya solo ki solo girmek çok sıkıntı. Bir diğeri de toplulukta oynamak. Onun da bir getirisi yok. Yani tamamen CS2 gözümde ölü bir oyun şu an. Benim dışımda çok yaşayan gördüm zaten bu durumları da. DM'de hile olmadığı halde hile denilip zevkine kicklettirilen veya MM'de. Yani bu oyun CS:GO'da böyle değildi kısaca. Evet hile vardı MM'de ama bu kadar göze çarpacak düzeyde değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO'daki gibi sabah kalkıp gecelere kadar oynadığımız dönemden bugüne bakınca insanların artık sadece haftalık drop düşürüp çıktığını düşünüyorum. Ben mesela artık öyle yapıyorum. Oyun artık zevk almaya değil de para kasmaya dönmüş. O yüzden artık eskisi kadar zevk vermiyor. Eskisi kadar vaktimizde olmadığı için drop düşürüp çıksam yetiyor.

Bu oyunu ya Faceit'te günde 3-4 saat hard try oynayacaksın ya da arkadaşlarınla toplanıp arada bir MM oynayacaksın. Diğer türlü düzenli olarak MM'de kasılmak, hilelerden dolayı pek mümkün değil zaten.

Hilelerin de bu kadar azmasının sebebi, hileyi yapan adamlarla Valve'ın anlaşmış olması. Yıllar yıllar önce bunu açıklayan gayriresmî bir yazı vardı. "Valve hileleri çözmüyor çünkü satışlardan komisyon alıyor." tarzında bir yazıydı. Bana çok mantıklı gelmişti şahsen. Madem çözemiyorsun, engellemekle uğraşmaktansa satışlardan komisyon sağlamak daha akıllıca.

Valve hileleri bilerek banlamıyor zaten; 1 ay boyunca seçkin hesapta WH açarak oynadım, sonra hileyi sildim, banlanmadım. Ama oyun hile yaptığını anlıyor, başka hilecilerle eşleştiriyor.

CS başka bir şey, 99'da internet kafede oynamıştım, hayran kalmıştım. 2. oyun da güzel, bunun üstüne oyun gelmez.

Steam'e eklenen halihazırda bir süredir oynanan CS:GO topululuk sunucularında bile hile açıyor türkler. Hepsinin Allah belasını versin ya xd.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…