Cheriel

Uzman
Mesela konunun testinde 12 soru varsa 6-7 tanesini yapabiliyorum; bu kazanım için geçerli. Yeni nesil ve ÖSYM tarzı sorularda maksimum 5 tanesini yapabildim. Yapamadığım sorular için ne yapmalıyım? Soru çözümünü izleyip diğer konuya mı geçmeliyim yoksa başka bir yöntem mi uygulamalıyım?

Sosyal medyada biri şöyle demiş: “12 sorudan 6 tanesini yapabiliyorsan konuyu anlamışsın; diğer 6’si için pratik yapman gerekiyor. Bu çok normal; soru çözdükçe gelişeceksin.” Bu doğru mu?

Mesela konunun testinde 12 soru varsa 6-7 tanesini yapabiliyorum; bu kazanım için geçerli. Yeni nesil ve ÖSYM tarzı sorularda maksimum 5 tanesini yapabildim. Yapamadığım sorular için ne yapmalıyım? Soru çözümünü izleyip diğer konuya mı geçmeliyim yoksa başka bir yöntem mi uygulamalıyım?

Sosyal medyada biri şöyle demiş: “12 sorudan 6 tanesini yapabiliyorsan konuyu anlamışsın; diğer 6’si için pratik yapman gerekiyor. Bu çok normal; soru çözdükçe gelişeceksin.” Bu doğru mu?
Son cümleyi söyleyen arkadaş 2022 YKS gibi en kolay 2 YKS'den birine girip derece yapınca hava atar olmuş.
@Testo Unit

İlk testlerde bu kadar boşun var ise sıkıntı var bir yerde. Kaynak ve konu nedir?

6-7 Soru yapıyorsunuz fakat 6-5 soruyu da yapamıyorsunuz o zaman anlamamışsınız konuyu hocam.

İlk testlerde bu kadar boşun var ise sıkıntı var bir yerde. Kaynak ve konu nedir?

Konuların hepsinde böyle şu an asal çarpanlardayim en iyi olduğum konu tek ve çift sayılar çoğu sorusunu takır takır yapabiliyordum bayağı motivasyonumu falan yukseltmisti çözemediğim sorulara geri dönünce çözebiliyordum ama asal çarpanlar şu an en kötü olduğum konu olabilir.

Kaynak: Bıyıklı matematik soru bankası ve 345'e de bakıyorum ara sıra 345'te daha iyiyim ama seviyeme pek uygun değil o yüzden matematiğin ilacını da aldım onunla beraber ilerleticem.

6-7 soru yapıyorsunuz fakat 6-5 soruyu da yapamıyorsunuz o zaman anlamamışsınız konuyu hocam.

Sizin için demiyorum yanlış anlamayın ama herkes farklı bir şey söylüyor benim kafamda da soru işaretleri kalıyor.