ArtiAnius
Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 35 dakikadır WordPress tabanlı sitemde ciddi performans problemleri yaşıyorum. Önce sayfalar yavaşlamaya başladı, ardından tamamen erişim kesildi. cPanel üzerinden kontrol ettiğimde "CPU kullanımı: 100 / 100 (100%)" şeklinde bir istatistikle karşılaştım (görsel ektedir).
Hiçbir işlem yapmıyor olmama rağmen CPU'nun bu kadar yüksek kullanılması bana olağan gelmedi. Wp admin paneline bile erişemiyorum şu an. Hosting firması henüz bir açıklama yapmadı ama şu ihtimaller aklıma geliyor:
Sizce bu durumun muhtemel sebebi ne olabilir? Daha önce benzer bir şey yaşayan oldu mu?
Tavsiyelerinizi ve olası çözümleri paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Yaklaşık 35 dakikadır WordPress tabanlı sitemde ciddi performans problemleri yaşıyorum. Önce sayfalar yavaşlamaya başladı, ardından tamamen erişim kesildi. cPanel üzerinden kontrol ettiğimde "CPU kullanımı: 100 / 100 (100%)" şeklinde bir istatistikle karşılaştım (görsel ektedir).
Hiçbir işlem yapmıyor olmama rağmen CPU'nun bu kadar yüksek kullanılması bana olağan gelmedi. Wp admin paneline bile erişemiyorum şu an. Hosting firması henüz bir açıklama yapmadı ama şu ihtimaller aklıma geliyor:
- DDoS'ya da botnet saldırısı: trafik ya da işlem yoğunluğu bir saldırıdan kaynaklanıyor olabilir.
- arka planda çalışan zararlı eklenti veya script: siteye bulaşmış bir kötü amaçlı kod sistemi meşgul ediyor olabilir.
- Habere görsel eklediğim anda tüm CPU kullanımı fırlıyor görsel virüslü olabilir?
- sunucuda genel bir yoğunluk veya paylaşımlı hosting kaynaklı aşırı yüklenme: aynı sunucudaki başka siteler de CPU'yu zorluyor olabilir.
Sizce bu durumun muhtemel sebebi ne olabilir? Daha önce benzer bir şey yaşayan oldu mu?
Tavsiyelerinizi ve olası çözümleri paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.