CPU Lite Load nasıl ayarlanmalı?

thesnakeee

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

• i7 14700K işlemcim,
  • DeepCool LE720 720 sıvı soğutma,
  • MSI Z790-A DDR5 anakartım var.
Bilgisayarı normal kullanırken bir sorun yaşamıyorum fakat OCCT testine soktuğumda 98-100 derece civarında dolaşıyor işlemci.
Sorunlu bir seri olduğu için işlemciye ilerleyen zamanlarda bir şey olmamasını istiyorum.

CPU Lite Load diye bir ayar var mış. Voltaj düşürerek ısı kontrol altına alınıyormuş.
BIOS'da benim ayarları paylaşıyorum sizinle. Standart olarak Mode 16 olarak gözüküyor. Toplamda 23 mode var.

Ben bu ayarı manuel olarak Mode 10-Mode 8'e indirsem sorun yaşar mıyım?
Ne tavsiye edersiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_3398.webp
    557,5 KB · Görüntüleme: 178
  • IMG_3399.webp
    804,4 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_3400.webp
    968,6 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleyen: Moderatör:
Thermal Limit koyabilirsiniz, render almıyorsanız performans olarak hiçbir fark hissetmezsiniz.

Bu videoda dizüstü bilgisayarda yapılmış ama masaüstünde de işe yarayacaktır.

@Recep Baltaş hocam sizce mantıklı mı?

13600K'da ideal ayarı 8-9'da bulmuştum. Siz de performans düştüğü noktaya kadar deneyerek en dip değeri bulabilirsiniz. Ama tabii onun yerine UV yapmayı daha stabil ve mantıklı buluyorum. Lite load ayarını fazla düşürünce stabilite kayboluyor gibi gelmişti.

Her gün OCCT mi çalıştırıyorsun? Test programında işlemci 100 dereceye çıktı diye bence BIOS ayarlarını değiştirmeye çok da gerek yok.

Hayır, her gün OCCT çalıştırmıyorum fakat saatler süren render aldığım zamanlar oluyor, o yüzden işlemci 70 derecede render alabilecekse, 85 derecede alması işlemci için zararlı değil mi?

Bunlar bence pek sağlıklı değil gibi hocam.

UV yapabilecek kadar bilgim yok hocam maalesef. Sadece Lite Load ayarından 7-9 civarına alanların ısınma sorunu yaşamadığını gördüğüm için danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
85 derecede render alması işlemci için zararlı değil. Bunun yerine BIOS'unun güncel olduğundan ve Intel Baseline profilini kullandıgından emin ol. Aksi takdirde fazla voltajdan dolayı işlemcin zamanla performansını yitirebilir.

Bios'u en sona güncelledim CPU Microcode 0x129 güncellemesinden sonra test ettim.
Intel Baseline profilini mi kullanıyor nasıl kontrol edebilirim?

Büyük ihtimalle baseline kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…