"CRITICAL PROCESS DIED" mavi ekran hatası

Arlina

Uzman
Merhaba,

Windows 10'da Assassin's Creed Shadows oynarken mavi ekran hatası alıyordum format attım temiz Windows 11 kurdum yine aynı hatayı alıyorum. Windows, BIOS, chipset, GPU sürücü, oyun güncel. Ekran kartından kaynaklanmadığından eminim çünkü 4070 ve 9070 taktığımda da aynı hatayı alıyorum.

Minidump oluşturmadığı için sorunun kaynağını bulamıyorum, %0 olarak kalıyor. Sistem parçalarında stabilite sorunu yok, tek tek ve hepsi(PSU) test edildi. BIOS default hiç bir ayarını kurcalamadım XMP bile açmadım.

Bu hatayı oyunu açtığımda herhangi bir zamanda veriyor. Spesifik bir olay yaparken değil. Bazen 3-4 saat sıkıntısız bazen ilk açışta mavi ekran veriyor. Oyunda performans sorunu yaşamıyorum hatayı verene kadar her şey sorunsuz.

Başka oyunda test edemiyorum başka oyun yok ama SotTR Wukong 3DMark benchmarklarında sorun çıkmıyor. Olayı sadece AC Shadows oynarken yaşıyorum.

Sistem; https://valid.x86.fr/7r36r0

Windows 10 kullanırkende minidump oluşturmuyordu.

Ubisoft connect'den outlaws'i indiridm aynı sorun ondada var. Gameplay görmeden yükleme ekranlarında sistem kitleniyor.

İkisinde de denuvo var onla alakalı olabilir mi acaba.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-08-12 at 19.20.26.webp
    710,3 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Fikrimce oyunu Ubisoft Connect ile aynı sürücüye kurmak, Windows üzerinde dism/sfc taraması yapmak veya yeni bir Windows profili ile denemek çözüm olabilir; ayrıca frame generation veya HDR gibi ek özellikleri kapatmayı da deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…