CRITICAL_PROCESS_DIED Mavi Ekran Hatası

kadabra

Uzman
  • Anakart: ASUS Prime B760M-A Wi-Fi 6600MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP mATX Anakart
  • İşlemci: Intel Core i9 14900KF 3.2GHz 36MB Önbellek 24 Çekirdek 1700 10nm İşlemci
  • Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Gaming 12 GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • İşletim Sistemi: Windows 11

Merhaba. Bazı oyunları sorunsuzca açarken bazı oyunlarda ise açılmadan hata veriyordu. Birkaç kere de Black Ops oyununu açarken mavi ekran hatası almıştım. Bugün League Of Legends oyunu da açılmadı. Temiz bir Windows kurulumu yapmaya çalıştığımda da sürekli olarak mavi ekran hataları aldım.

Bazı hataların isimleri:
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED.
CRITICAL_PROCESS_DIED.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.

Oluşan tüm minidump dosyalarını paylaştım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bilgisayarın normal işleyişinde bir sorun bulunmuyor ancak bazı oyunlarda sorun çıkartıyor. Ekran kartını NVIDIA App ile sürekli olarak güncellemekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CrystalDiskInfo yükle, İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham DEĞER-10 DEC olarak ayarla ve disklerinin değerlerini EKSİKSİZ paylaş.
Memtest86 ile RAM testi yap. Kaç tane RAM varsa, hepsini teker teker takıp test yap.
Bluetooth sürücülerin sorun çıkarmış.
XHUNTER1.sys isimli bir sürücü var, sanırım Knight oyununa ait. O sürücü de problem çıkarmış.

Yığın metninde hep, sanal bellek, sayfalanabilirlik ve RAM'e işaret eden durumlar var. Sanırım arızalı bir donanım var.

Zira format atmak istediğinde bile mavi ekran alıyor olman, işlemcinde bile bir sorun olabileceğine işaret.
Yanlış yapılandırılmış BIOS ayarları da olabilir. BIOS sıfırla.

RAM'lerinin marka modelini söylememişsin ama anakartınla uyumlu olduklarına emin misin? Bir ihtimal bu da soruna davetiye çıkarıyor.

Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

RAM: 2x - GSKILL 16GB Ripjaws S5 6000Mhz CL36 DDR5 Siyah Single Kit Ram

CrystalDiskInfo ile iletmiş olduğunuz şekilde ayarladım. Memtest ile de uygun bir zamanda testi yapacağım. Knightı da sileceğim, öyle boşa duruyordu zaten. Tekrardan teşekkür ederim.

SSD normal görünüyor.
Herhangi bir OC, XMP vs. ayarları varsa varsayılan ayarlara dön. (BIOS sıfırla demiştim.)

RAM testinden sonra dönüş yaparsın.

SSD normal görünüyor.
Herhangi bir OC, XMP vs. ayarları varsa varsayılan ayarlara dön. (BIOS sıfırla demiştim.)

RAM testinden sonra dönüş yaparsın.

Merhaba, iyi günler. Testi yaptım - herhangi bir hata ile sorun bulmadı sanırım. Sabah yine kendine kendine kapanıp kapanıp açılmış. 5 adet minidump dosyası oluşmuş. İşlemciyi test edebileceğim bir program var mıdır?

BIOS default ayarlarına getirdim. BIOS'a daha önce de hiç dokunmamıştım.

Yeni oluşan minidump dosyaları

İşe yarar mı bilmiyorum ama Intel'in Processor Diagnostic programı ile CPU testi yaptım; onda da şu şekilde sonuç çıktı.

Vanguard hata vermiş. Tek çözümü Valorant'ı ve tüm bileşenlerini silip baştan yüklemek. (Riot Games, Vanguard vs.)
Intel chipset sürücülerini güncelle.
BIOS güncellemesi varsa onu da son sürüme güncelle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…