"CRITICAL_PROCESS_DIED" mavi ekran hatası

AborJin

Çalışkan
Öncelikle herkese iyi Sosyaller. Mavi ekran hatası almaktan bıktım. Yapmadığım kalmadı. Anakart değişti, işlemci değişti, RAM değişti, ekran kartı değişti ama yine mavi ekran veriyor. Minidump dosyasını paylaşamıyorum çünkü mavi ekran kısmında kalıyor %100 olmuyor. Mecbur bilgisayarı kapat aç yapıyorum. Bazen mavi ekran vermiyor direk donuyor. Bilgisayara reset attığım zaman da direk BIOS'a atıyor ve SSD'yi görmüyor. SSD testi de yaptım HD Tune ile sağlam hepsi. Deneyecek yol kaldı mı? Bilmiyorum sanırım her şeyi denedim. Windows 11 formatı attım güvenilir bir siteden de Windows 11 key aldım. Hata neden kaynaklı çözemiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
  • Ekran kartı: RX 5600 XT.
  • İşlemci: R5 5600.
  • Anakart: A520 M-A Pro.
  • RAM: 8+8 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 5000 serisi maalesef sorunlu ben de 5700XT ile sorun yaşıyordum bir kere de senin aldığın sorunu aldım. Tüm parçaları ve driverları da kontrol ettim, eğer parçalarında sorun yoksa ve kaliteli bir PSU da varsa bence sorun GPU.

Bu kadar bileşeni değiştirmenize rağmen mavi ekran devam ediyorsa ve mavi ekran olduğunda da özellikle dosyanın yazılması mümkün değilse sorunun büyük ihtimalle SSD'de olduğunu söyleyebiliriz.
onu yazmayı unutmuşum ssd de yeni markası Timetec 35TTFP6PCIE-256G.

PSU biraz eski 500W değerinde ama mavi ekran problemi yaratır mı bilemedim.

Onu yazmayı unutmuşum SSD de yeni markası timetec 35ttfp6PCI-e-256g.

PSU biraz eski 500W değerinde ama mavi ekran problemi yaratır mı bilemedim.

Yani o muadilde NVIDIA bir kartta yeterli gelebilir ama AMD'yi bilemedim. 150 watt tüketiyormuş 5600XT, önerilen 450. eğer markalı kaliteli Bronze bir PSU ise yeterli olması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…