CS2 için sistem önerisi

schizophrene

Çalışkan
Evet dostlar, aylardır sistem arayışındayım, kafam allak bullak oldu. Neye karar vereceğimi bir türlü bilemiyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Sabah 7 akşam 6 inşaatta çalışıyorum, akşam genelde gelip yoğun bir şekilde CS2 takılıyorum. Hikayeli oyunlarla aram pek yoktur ama olur ya, hani belli olmaz; bir gün PC'ye kurar takılırım falan. Şu an sistemi satıp sıfırdan toplama gibi bir düşüncem var. CS2'de +450 FPS alırsam okeydir benim için; monitörüm 240 Hz, satıp 360 Hz'e geçerim. Bilmiyorum, fazla dolu kafam. Diğer arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla 2 sistem topladım. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bütçe belirtin. Site şart değilse daha iyi öneriler gelecektir.

İki sistemdeki işlemci için de soğutucu gerekiyor. Hatta yanlışım yoksa bu işlemciler için en kötü 240MM bir sıvı soğutucu ideal 360 MM sıvı soğutucu şart.

Arada hikayeli oyun oynayacaksanız 1 TB SSD yeterli olacaktır. O SSD yerine mesela iki M2 slotlu bir anakart tercih edilebilir. Sinerjinin önerileri yine çok dengesiz. Farklı bir siteden DRAM'ı iyi bir modelli SSD bulunabilir.

Yine bellek seçimlerinde 6000 MHz için CL30 bellekler var. Sinerjinin bence hazır sistemlerdeki seçenekleri çok dengesiz. Başka sitelerden öneriler gelmesini bekleyin.

Toplama yapabilirim diyorsan şu kanalın videolarına da bakabilirsin. Veya @efebatiin ayrı ayrı güzel bileşenler önerebilir.

Yorgunluktan unutmuşum bütçe belirtmeyi benim hatam. Elimdeki sistemi çıkarana kadar rahatlıkla 80-90k olur cebimde. Evet benim özel site arayışım yok sinerji denk gelmişti öyle, oturdum kurdum bi şeyler artık. Yıllarca Nvidia kullandım, bi Amd'ye kayasım var ufaktan.

240 Hz'den 360'a geçmek bence mantıksız bir hamle olur. Aradaki fark çok düşük olacağı için hissedemeyeceksiniz. Onun dışında bir araştırma yapıp sistem tavsiyesi vereceğim size.

E.Kartı: XFX RX 9070 XT Mercury Gaming Edition - 33.272 TL

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D - 20.764 TL

RAM: Patriot Viper venom expo 6000mhz CL30 2x16 - 3.800 TL

SSD: Kioxia Exceria PRO 1TB - 3.149 TL

Anakart: Asrock B850 Pro RS AMD - 10.799 TL

PSU: Enermax Revolution ERT1350EWT 1350 W - 5.899 TL

Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB - 5.498 TL

Toplam fiyat: 83.181 TL

Kasa belirtmedim 7k bütçede güzel kasalar tercih edilebilir.

240 Hz'den 360'a geçmek bence mantıksız bir hamle olur. Aradaki fark çok düşük olacağı için hissedemeyeceksiniz. Onun dışında bir araştırma yapıp sistem tavsiyesi vereceğim size.
Aslını sorarsanız ilk başlarda 540hz'e geçmeyi planlıyordum. E tabi işin içinde 540fps görür müyüm, hadi gördüm diyelim alacağım monitör bana ne kadar fayda sağlar bilemediğimden 360 en mantıklısı geldi. Yine en iyisini sizler bilirsiniz.

Güzel bi sistem çıkarmışsınız ortaya teşekkür ederim. CSde en düşük ayarlarda sizce kaç fps alırım?

9800x3d ile 540fps üstünü görürsünüz rahat bir şekilde.

600-800 arası gidip gelir özel optimizasyon yapanlar oluyor +800 fps olur o şekilde

9800x3d ile 540fps üstünü görürsünüz rahat bir şekilde.

600-800 arası gidip gelir özel optimizasyon yapanlar oluyor +800 fps olur o şekilde
Monitörle beraber rahat bi 110k gidiyor. Hazır daha pahalanmadan bu ay sonuna kadar bir şeyler yapmalı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…