CS2'de başlatma seçeneklerine neler yazılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bymfw4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    cs2
Konuda yazanlarin yarisinin CS2'de islevi yok cunku Source 1 kullanan bir oyun olan CSGO'da calisan komutlari Source 2 bir oyunda kullanmaya calisiyorsunuz.

Mesela -nojoy komutu. CS2'nin gamepad destegi yok ki? Olmayan bir seyi niye kapatmaya calisiyorsunuz?

-high komutu da spesifik birkac senaryo disinda kullanilmamali. Windows'da oyunlarin onceligiyle oynamak, bazen performansinizi bile dusurebilir. Bu komutu kullanip fare sapitmasi yasayan cok gordum mesela.

-d3d9ex ozellikle yerlere yatirarak guldurenlerden biri. CS2, DX9 kullanan bir oyun degil, bu yuzden D3D9EX eklentilerini kullanabilecek bir oyun da degil. Kaldi ki CSGO'da da uzun bir suredir bu komut islevsizdi cunku varsayilan olarak D3D9EX acik gelmeye baslamisti oyun.

-threads komutu ise meh, 8 core ustu bir CPU'nuz varsa ise yarayabilir. Sizde yok, bu yuzden pek de koymaya gerek yok.

-tickrate 128 komutu da gereksizlerden biri. Sub tick kullanan bir oyunda ne ise yarayacak ki bu komut acaba?

-novid komutu da CS2'de islevsiz zira CS2'de o gordugunuz ilk iki video, gecilebilecek turden degil. Gizli bir yuklenme ekrani ayni zamanda. Ana menu o videolar oynarken arkada yukleniyor.

Diger -noforce ile baslayan komutlarin da belki islevi vardir, bilemiyorum. Yanilmiyorsam CS2 Raw Input kullaniyordu, bu yuzden bunlarin da pek islevi olmamali.

CS2 icin -vulkan oneren de gordum. Windows'da oynuyorsaniz kullanmamaniz gereken komutlardan biri zira cogunlukla bu oyun Vulkan'da daha kotu ve bozuk calisiyor.

Kisacasi baslangic komutu koymadan oynayin gecin. ''E-sporcu, pro, buyuk adam'' denilen adamlarin bile oyun motorlariyla alakasinin pek olmadigini umarim anlayabilmissinizdir.

Mesela -nojoy komutu. CS2'nin gamepad destegi yok ki? Olmayan bir seyi niye kapatmaya calisiyorsunuz?
Hocam CS2'nin gamepad desteği var diye biliyorum. Önceden öylesine 8BitDo Ultimate 2.4G ile denemiştim, çalışıyor.
-threads komutu ise meh, 8 core ustu bir CPU'nuz varsa ise yarayabilir. Sizde yok, bu yuzden pek de koymaya gerek yok.
Direkt çekirdek olarak mı bakmak gerekiyor yoksa mantıksal işlemci olarak mı? Koda girilen değer için mantıksal işlemciye bakılıyor çünkü.
-high komutu da spesifik birkac senaryo disinda kullanilmamali. Windows'da oyunlarin onceligiyle oynamak, bazen performansinizi bile dusurebilir. Bu komutu kullanip fare sapitmasi yasayan cok gordum mesela.
Sorun yaşamadığım sürece kalması problem teşkil etmez sanırım.

Peki girdiğim diğer kalan komut ''+cl_forcepreload 1'' kalsın mı? Maçtaki textureların önceden indirilmesini sağlıyormuş sanırım.

O komut performans düşüklüklerine sebebiyet verdiği için kaldırılmış. Eskiden çalışıyormuş, şu anda işlevsizmiş. Ayrıca ek kodların performans artırmaktan ziyade düşürdüğü belirtilmiş.

Hocam CS2'nin gamepad desteği var diye biliyorum. Önceden öylesine 8BitDo Ultimate 2.4G ile denemiştim, çalışıyor.
Mouse komutlarini gamepade cevirtiyor olabilirsiniz. Steam Deck'te bile oldukca kotu calisiyor oyun klavye fare calistirmadan. Her turlu onemi yok, -nojoy pek ise yarar bir sey de degildir.
Direkt çekirdek olarak mı bakmak gerekiyor yoksa mantıksal işlemci olarak mı? Koda girilen değer için mantıksal işlemciye bakılıyor çünkü.
Mantiksal islemci.
Sorun yaşamadığım sürece kalması problem teşkil etmez sanırım.
Yani.
Peki girdiğim diğer kalan komut ''+cl_forcepreload 1'' kalsın mı? Maçtaki textureların önceden indirilmesini sağlıyormuş sanırım.
Source 1'de bile sorunlara yol acan bir komuttu. Source 2'de direkt ise yaradigini dusunmuyorum, kullanmayin.

Mouse komutlarini gamepade cevirtiyor olabilirsiniz. Steam Deck'te bile oldukca kotu calisiyor oyun klavye fare calistirmadan. Her turlu onemi yok, -nojoy pek ise yarar bir sey de degildir.
Hiçbir ayarlama yapmadım. Direkt normal kolu bağlayıp oyuna girdim, çalışıyordu.
Mantiksal islemci.
O zaman 12 olarak ele alacağız. ''8 core ustu bir CPU'nuz varsa ise yarayabilir. Sizde yok, bu yuzden pek de koymaya gerek yok.'' demişsiniz fakat 12 olduğundan kullanmam iyi olacaktır öyleyse doğru mu?
Source 1'de bile sorunlara yol acan bir komuttu. Source 2'de direkt ise yaradigini dusunmuyorum, kullanmayin.
Nasıl sorunlar oluşturabilir?

Sorunları bırakın kod devre dışı şu anda.

Hiçbir ayarlama yapmadım. Direkt normal kolu bağlayıp oyuna girdim, çalışıyordu.
Ilginc...
O zaman 12 olarak ele alacağız. ''8 core ustu bir CPU'nuz varsa ise yarayabilir. Sizde yok, bu yuzden pek de koymaya gerek yok.'' demişsiniz fakat 12 olduğundan kullanmam iyi olacaktır öyleyse doğru mu?
Orada 8C/16T CPU'lardan bahsediyordum.
Nasıl sorunlar oluşturabilir?
Drop sorunu yapiyordu zira normalde doku akisi ile yuklenecek dokularin hepsini yuklemeye zorlatiyorsunuz. Hatta yanilmiyorsam bu komut Source 2 oyunlarda islevsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…