Ben de öyle okumuştum da yazdım yine de kesin değildir diye. Bu arada hangi ayarla alakalı bilmiyorum ama oyun çok daha hızlı açıldı, başlangıç kısmı çok seri sonlandı.
Konuda yazanlarin yarisinin CS2'de islevi yok cunku Source 1 kullanan bir oyun olan CSGO'da calisan komutlari Source 2 bir oyunda kullanmaya calisiyorsunuz.
Mesela -nojoy komutu. CS2'nin gamepad destegi yok ki? Olmayan bir seyi niye kapatmaya calisiyorsunuz?
-high komutu da spesifik birkac senaryo disinda kullanilmamali. Windows'da oyunlarin onceligiyle oynamak, bazen performansinizi bile dusurebilir. Bu komutu kullanip fare sapitmasi yasayan cok gordum mesela.
-d3d9ex ozellikle yerlere yatirarak guldurenlerden biri. CS2, DX9 kullanan bir oyun degil, bu yuzden D3D9EX eklentilerini kullanabilecek bir oyun da degil. Kaldi ki CSGO'da da uzun bir suredir bu komut islevsizdi cunku varsayilan olarak D3D9EX acik gelmeye baslamisti oyun.
-threads komutu ise meh, 8 core ustu bir CPU'nuz varsa ise yarayabilir. Sizde yok, bu yuzden pek de koymaya gerek yok.
-tickrate 128 komutu da gereksizlerden biri. Sub tick kullanan bir oyunda ne ise yarayacak ki bu komut acaba?
-novid komutu da CS2'de islevsiz zira CS2'de o gordugunuz ilk iki video, gecilebilecek turden degil. Gizli bir yuklenme ekrani ayni zamanda. Ana menu o videolar oynarken arkada yukleniyor.
Diger -noforce ile baslayan komutlarin da belki islevi vardir, bilemiyorum. Yanilmiyorsam CS2 Raw Input kullaniyordu, bu yuzden bunlarin da pek islevi olmamali.
CS2 icin -vulkan oneren de gordum. Windows'da oynuyorsaniz kullanmamaniz gereken komutlardan biri zira cogunlukla bu oyun Vulkan'da daha kotu ve bozuk calisiyor.
Kisacasi baslangic komutu koymadan oynayin gecin. ''E-sporcu, pro, buyuk adam'' denilen adamlarin bile oyun motorlariyla alakasinin pek olmadigini umarim anlayabilmissinizdir.
-high komutu da spesifik birkac senaryo disinda kullanilmamali. Windows'da oyunlarin onceligiyle oynamak, bazen performansinizi bile dusurebilir. Bu komutu kullanip fare sapitmasi yasayan cok gordum mesela.
English : They recommend setting this to 0 or 1, or not putting it in the launch parameters, I have it at +cl_forcepreload 0, I change it to 1 or I don't put it in my launch parameters , Can someone tell me what this command is used for +cl_forcepreload 0 or 1 in the launch parameters Spanish ...
steamcommunity.com
forcepreload is an obsolete command that used to set whether to force preloading the game files or not for possibly faster loading speeds.
As Source got updated and improved more and more, forcepreload only caused performance issues and didn't serve any useful purpose anymore, so it has been disabled years ago.
It doesn't matter what you put, it won't work because it's disabled.
Don't follow random youtube videos or guides telling you to use weird or random commands to “optimize” the game, more often than not it's going to be a bunch of misconceptions or outright false information that's going to potentially worsen your performance.
O komut performans düşüklüklerine sebebiyet verdiği için kaldırılmış. Eskiden çalışıyormuş, şu anda işlevsizmiş. Ayrıca ek kodların performans artırmaktan ziyade düşürdüğü belirtilmiş.
Mouse komutlarini gamepade cevirtiyor olabilirsiniz. Steam Deck'te bile oldukca kotu calisiyor oyun klavye fare calistirmadan. Her turlu onemi yok, -nojoy pek ise yarar bir sey de degildir.
Mouse komutlarini gamepade cevirtiyor olabilirsiniz. Steam Deck'te bile oldukca kotu calisiyor oyun klavye fare calistirmadan. Her turlu onemi yok, -nojoy pek ise yarar bir sey de degildir.
O zaman 12 olarak ele alacağız. ''8 core ustu bir CPU'nuz varsa ise yarayabilir. Sizde yok, bu yuzden pek de koymaya gerek yok.'' demişsiniz fakat 12 olduğundan kullanmam iyi olacaktır öyleyse doğru mu?
Hiçbir ayarlama yapmadım. Direkt normal kolu bağlayıp oyuna girdim, çalışıyordu.
O zaman 12 olarak ele alacağız. ''8 core ustu bir CPU'nuz varsa ise yarayabilir. Sizde yok, bu yuzden pek de koymaya gerek yok.'' demişsiniz fakat 12 olduğundan kullanmam iyi olacaktır öyleyse doğru mu?
Drop sorunu yapiyordu zira normalde doku akisi ile yuklenecek dokularin hepsini yuklemeye zorlatiyorsunuz. Hatta yanilmiyorsam bu komut Source 2 oyunlarda islevsiz.