CS2'de jitter ve paket kaybı sorunu

Sherlock_tr

Uzman
Geçenlerde durduk yere jitter ve paket kaybı sorunu olmaya başladı. Ethernet ile bağlanıyorum, kablom kapı arasında ezilmişti ondan herhalde deyip kablomu yeniledim ama durum düzelmedi. İnternette çok araştırdım, çok ayar yaptım. %70'lere çıkan paket kaybı %10-20'lere düşmüş durumda ama jitter için aynısını diyemeyeceğim. Tamponlama da açık. İnternet sağlayıcısını aradığımda sorunun benden kaynaklandığını, kendilerinde bir sorun olmadığını söylediler. Birkaç çözüm yöntemi söylediler ancak onların hepsini çoktan yapmıştım bile; ona rağmen düzelmedi. Sürücüleri güncelledim, ayarları yaptım tek tek yine de işe yaramadı.

Hocam attığım ayarlar daha iyi olacaktır.
PowerShell'i yönetici çalıştırıp 3'ünü de tek tek yapıştırabilirsin.
Set-netadapteradvancedproperty -interfacealias "ethernet*" -displayname "Flow Control" -displayvalue "RX & tx enabled"
Set-netadapteradvancedproperty -interfacealias "ethernet*" -displayname "receive buffers" -displayvalue "1024"
Set-netadapteradvancedproperty -interfacealias "ethernet*" -displayname "transmit buffers" -displayvalue "1024"

Böyle bir uyarı verdi ama.

Set-netadapteradvancedproperty -interfacealias "ethernet*" -displayname "Flow Control" -displayvalue "RX & tx enabled"
Set-netadapteradvancedproperty -interfacealias "ethernet*" -displayname "receive buffers" -displayvalue "1024"
Set-netadapteradvancedproperty -interfacealias "ethernet*" -displayname "transmit buffers" -displayvalue "1024"
Doğrusu bunlar hocam site kendi I'leri ı yapmış o yüzden hata vermiş.

Hocam bu sefer de böyle bir hata verdi. Bu ayarlardan sonra peki düzelir mi çünkü çok şey denedim yani PCI-e slotu var boşta ona Ethernet kartımı taksam diye düşündüm ama gereksiz olduğunu söylediler.
Düzenleme:tekrar açarken yönetici olarak açmamışın ondan olmuş çok teşekkür ederim.

Hatanın sebebi PowerShell'i yönetici olarak çalıştırmamanız.
Hocam bu ayarların düzeltmesi ihtimali biraz düşük ama yine de deneyin. Eğer düzelmezse sorun kesinlikle ISS santralinde, CGNAT'da veya bina tesisatında. Ethernet kartı almanıza gerek yok çünkü ping ve loss değerleriniz test sonuçlarına göre güzel.
Ayrıca fiber mi VDSL mi kullanıyorsunuz?

Bildiğim kadarıyla binaya fiber geliyor ama daireye VDSL. Hocam, o dediğiniz santral mevzusunu nasıl çözeriz? Müşteri temsilcisi, sorunun bende olduğu, kendilerinde hiçbir sorun olmadığını söyledi çünkü o da beni şüpheye düşürdü.

FTTB'dir 100 üstü görmez

Hocam modem arayüzüne girip xDSL istatistikleri/hat durumu değerlerini atar mısın?

FTTB'dir 100 üstü görmez.

Evet 100 üstüne çıkmıyor.

Hocam modem arayüzüne girip xDSL istatistikleri/hat durumu değerlerini atar mısın?

Hocam bilgisayarda modem arayüzüne giremiyorum saçma şekilde ama telefondan girebiliyorum girincede dediğiniz ayar nerede bilmiyorum daha önce sinyal kalitesi falan bir şey bakın dediler o da gözükmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…