CS2'de jitter ve paket kaybı sorunu

Sherlock_tr

Uzman
Geçenlerde durduk yere jitter ve paket kaybı sorunu olmaya başladı. Ethernet ile bağlanıyorum, kablom kapı arasında ezilmişti ondan herhalde deyip kablomu yeniledim ama durum düzelmedi. İnternette çok araştırdım, çok ayar yaptım. %70'lere çıkan paket kaybı %10-20'lere düşmüş durumda ama jitter için aynısını diyemeyeceğim. Tamponlama da açık. İnternet sağlayıcısını aradığımda sorunun benden kaynaklandığını, kendilerinde bir sorun olmadığını söylediler. Birkaç çözüm yöntemi söylediler ancak onların hepsini çoktan yapmıştım bile; ona rağmen düzelmedi. Sürücüleri güncelledim, ayarları yaptım tek tek yine de işe yaramadı.

Dediğim değerler sinyal kaliteniz anlamına geliyor. Modeminiz marka ve modeli nedir?

Hocam modeminizin VDSL desteği yok. Router'a direkt Ethernet kablo giriyor o yüzden altyapınızın VDSL olduğuna emin misiniz?

Hocam, kusura bakmayın, VDSL kablolu (Ethernet kablosu) diye biliyorum, ondan öyle dedim. Çok bir bilgim yok o konudan ama yüksek ihtimal, dediğim gibi, binanın internet kutusu açıldığında fiber kablolar görmüştüm. Çok fazla, belki arada 2-3 tane düz Ethernet kablosu vardır.
Düzenleme: Altyapı sorgusu yaptım, gene de sağlama alalım, sıkıntı olmasın diye ne olduğunu belirtmemişlerdi. Ayrıca nedendir, anlamadım; PC'den Türk Telekom'a ve modeme giremiyorum ama başka operatörlere girebiliyorum, ban mı yedim, anlamadım.

Hangi İSS'yi kullanıyorsun? Bir ara bana da olmuştu Türknet'te. Y. dışı çıkışlarında sorun varmış, 1-2 ay sonra düzeldi. Hatta denemek için farklı bir İSS'den de int aldım, aynı anda denedim. Birinde paket kaybı vardı, diğerinde yoktu. Bu genelde İSS'in y.dışı çıkışı ile alakalı bir sorun ve onlarda kesinlikle bunu size söylemezler, hatta söyleyemezler çünkü oyun sunucularına erişimde sorun oluyor firmalarda. Ya da küçük bir ihtimal de olsa VDSL2 kullanıyorsanız, evinizdeki kabloların kalitesi ya da hasar görmesinden de olabilir.
Ekip isteyin, eve gelip sinyal ve desibel ölçümlerini yapsınlar. Onlarda bir sorun gözükmez ise y. dışı çıkışlarındadır sorun ve onu siz ne yaparsanız yapın düzeltemezler.

Türk Telekom.

Hocam bir de son bir kez CMD'ye bu ikisini yazıp sonucu yazabilir misiniz?
Ping -n 30 176.118.193.145
Ping -n 30 1.1.1.1

Hocam bir de son bir kez CMD'ye bu ikisini yazıp sonucu yazabilir misiniz?
Ping -n 30 176.118.193.145
Ping -n 30 1.1.1.1

Hocam sonuçlar böyle bir de statik IP almayı düşünüyorum ama önce IP testi yapacağım başka kullanan var mı yoksa gerek yoktur herhalde.

Hocam ben kabloları ben düzelttim sayılabilir benim bildiğim kadarıyla o kabloların hasar almaması lazım eve kurulma gelenler o kablo benim odamdan geçtiği için Ethernet takma yeri var hocam oraya falan takmamış altta boşluk var oradanda vermek yerine uydu yterinin köşesine sıkıştırmışlar kabloyu oradan çıkarıdğımda bildiğiniz kablo dümdüz olmuştu bir de şimdi baktım internet paketinde fiber yazıyor belki işe yarar.

Hocam sorun kablonuzda değil çünkü ping testleriniz gayet stabil ve iyi sonuçlar veriyor. Kablo hasarınız olsa böyle stabil sonuç alamazsınız. 2 çözüm var ya statik IP deneyeceksiniz ya da exitlag deneyeceksiniz. Exitlag 3 gün bedava denemenizi öneriririm.

Hocam, önce Telekom'u arayıp IP sorgusu yaptırmayı düşünüyorum. Benden başka kullanan varsa statik IP alırım, yoksa statik IP almaya gerek olmayabilir. Exitlagi ilk başta bende gördüm, denemeyi düşünüyorum ama bir anda böyle bir şey olması ve sorunun bende olduğunun söylenmesi üstüne her şeyi kontrol ettim de. Yardımınız için teşekkür ederim Türk Telekom'a girememem ve modeme girememem bununla alakalı değildir umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…