Çözüldü CS2'de ping 65'e yükseldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Yer
Leningrad
Merhaba. Son 2 gündür tuhaf bir şekilde pingim aşırı derecede yüksek. Bufferbloat testinde A+ almama rağmen ciddi derece ping sorunu var.

Genellikle Türkiye arası mesafe az olduğu için Avusturya sunucusuna bağlanıp 35-37 ping sabit oynayabiliyordum fakat 2 gündür nedense Avusturya sunucusu en az 65 ping gösteriyor oyun bulmuyor.

Pingimi 65 ayarlamak istemiyorum bir tuhaf olan ise İngiLtere ve Almanya daha düşük ping değerine sahip normalde tam tersi olması gerekir. Acaba yurt dışı çıkışlarında bir problem mi var çözemedim.

Kullandığım internet TurkNet 100Mbps Fiber kullanıyorum. Normalde Aldığım indirme ve yükleme hızlarım 125-12 diyebilirim fakat bufferbloat değerlerim iyi ve stabil olması için hız değerlerimi 85-7Mbps şeklinde kıstım. Buna rağmen hala sorun devam ediyor.

Çözüm
Bugün sabah TurkNet yetkilileri ile konuştum. 3 gündür altyapı çalışması var mış, fakat ben genel sorunu söyledim. Yurt dışı çıkışlarında bir hata olduğunu beni çok başka yerlere yönlendirildiğimi söyledim sağ olsunlar ilgilendiler. 5 dakika önce CS2'ye bir gireyim dedim pek umudum yoktu ama düzelmiş. Avusturya sunucusu şu anda 32 ping gösteriyor. Konu için yardımcı olan herkese teşekkürler, iyi hafta sonları diliyorum.

Aslına bakarsanız bugün sabah 12'den beri deniyorum dün ise akşamdan beri denedim maalesef hepsi aynı değerde. Ping de sorun yok hep sabit fakat değer aşırı yüksek normal kullandığım değerlere göre. Her saat başı kontrol ediyorum fakat maalesef sanırım TurkNet beni çok başka bir yere yönlendiriyor gibi duruyor.

TurkNet'te genel bir sorun vardı belki ondan kaynaklanıyor olabilir. Arıza kaydı oluşturun.

Son 5 gündür gece 2-3 gibi çökme sorunları var 2 dk süreliğine şüphelenmiyor değilim. Ama daha çok yurt dışı çıkışlarında bir problem var gibi gelmeye başladı. Sanki beni farklı bir yere yönlendiriyorlarmış gibi hissediyorum son 2 gündür.

Merhaba, normal. Bir gün 28 ms olur bir gün 60. Valve sunucuları kafasına göre ping yükseltiyor maalesef ama TurkNet kullanan akrabam ve arkadaşım fiber olmamasına rağmen benden iyi ping alıyordu, biraz garip bir olay. Valve'nin sucunuları hiçbir zaman çözemedim. Eskiden olsa umurumda olmazdı ama şu tickrate olayı geldiğinden beri bizim için ms olayı cok kritik. Pingi en düşük 25'te tut, bazen kafasına göre ya 55 mslere atıyor sunucu olarak ya da 44 mslere. Ama turknetliler daha cok 28 ve 38 mslerde dolanıyordu sunucu problemi olması ihtimal Valve yine mangal yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Ben de istiyorum fakat diğer yandan Türk oyuncularında aşırı küfür ve her şeyi ben bilirim sorunu var. Biraz daha pingli oynamak maalesef ilk tercihim artık. Öte yandan CS2'de geçmişten gelerek artan bir ping sorunu var. Daha önceleri 30-35 ping ile oynarken artık en düşük 55 civarı.

Şahsen artık sunucular bu kadar insanı kaldırmıyor bence her bölgeye 1 ya da 2 adet sunucu açsalar Valve'ye para konusunda sorun cıkarcağını kesinlikle inanmıyorum.

Adamlar biz ve Rusya dışında her yere sunucu atmış

Artı -1 Eksi

Bize olmasa bile, Romanya veya Yunanistan sunucusu da süper olur.

Artı -1 Eksi

Ben Türkiye için bir server açılması konusunda pek memnun olmazdım açıkçası. Bulgaristan veya Romanya çok daha uygun olabilirdi.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…