Çözüldü Custom ROM nasıl derlenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 14356
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 486
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

14356

Uzman
Makaleler
3
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 10S
Aktif olarak kullandığım ROM bu 3-4 aydır. Bir güncelleme yok; kendim bir ROM derlemek istiyorum. EvolutionX düşünmüyorum; güzel ROM ama artık pil ve optimizasyon konusunda daha iyi bir şeyler istiyorum. LineageOS derleyeceğim. Önceden desteği vardı ama sonra kaldırıldı sanırım. Halen depolarında, cihaz ağacı, vendor falan varsa bunları kullanarak derlemem mümkün mü? Yoksa, şimdiki kullandığım custom ROM'da geliştirici neyi kullandığını eklemiş; bunları kullanarak geliştirebilir miyim? Son olarak, Pentium işlemci, R7 ekran kartı ve 8 GB RAM ile derlemek mümkün mü, yoksa bir VPS/VDS mi alayım? VPS/VDS alacaksam da hangisini önerirsiniz?

Çözüm
Tercihen çoklu çekirdek performansı iyi bir işlemci, Debian tabanlı olması şartı ile Linux dağıtımı. 100 Mbps internet.
Minimum 16 GB RAM ve 150GB swap alanı.
Azami 500GB tercihen SSD, okuma yazma hızı 110 MB/S üstü olma şartı ile HDD.
ROM'larin kendi git sayfalari açıklıyor nasıl derlemeceğini.

Aşırı büyük bir kapasite ve internet hızına ihtiyacınız var, derlemek o kadar basit bir iş değil. Aslında port yapmanız sizin için daha uygun olur bence.

@Heribert Yavuz bu konularla ilgili gayet bilgili.

Aslında port yapmanız sizin için daha uygun olur bence.
Bu nasıl oluyor hocam? Cihaz yetersizliği hariç, pek bir sorun yok aslında. İnternet yavaş indirse de sorun değil, ama işin yorucu kısmı yüksek ihtimalle derleme aşamasında olacak ve bu cihazda sanırım olmaz. Bir sunucu almam gerekecek gibi.

İşine yarayabilir.

Snapdragon için benzer cihazların Custom ROM'unu ve kendi cihazımızın Stock ROM'unu harmanlayarak yapabiliyoruz diye biliyorum fakat MediaTek çok daha karışık bilemiyorum vallahi.

Tercihen çoklu çekirdek performansı iyi bir işlemci, Debian tabanlı olması şartı ile Linux dağıtımı. 100 Mbps internet.
Minimum 16 GB RAM ve 150GB swap alanı.
Azami 500GB tercihen SSD, okuma yazma hızı 110 MB/S üstü olma şartı ile HDD.
ROM'larin kendi git sayfalari açıklıyor nasıl derlemeceğini.

Çözüm
Bu videoyu izledim, hatta bu video sayesinde ilham geldi ama daha da teknik bilgi almak istiyorum, o sebeple bu konuyu açtım.

Derlenmesi için Custom ROM kodlayan kişiler ile gerek crDroid, derpfest gibi sitelerdeki destek ve Telegram kanallarını gerekirse Custom ROM forumlarını kullanarak aklımda kalan soruları giderirdim.

Kullandığın Android sürümü, cihaz ağacına düzgün adapte edildi ise sorun yaşamazsınız.
Aslında kafama takılan soru şu: Cihaz ağacı var ama Vendor yok. Vendor olmadan yapmam mümkün mü? Bir de bu derleme işlemi tahmini kaç saat sürer ve derleme bittikten sonra nasıl test edeceğim? Ve iki ayrı disk oluşturmayı düşünüyorum. 480 GB ve 240 GB SSD disklerim var. 240 GB'lik diske işletim sistemi olarak Debian yükleyip, 480 GB'lik diske derleme dosyalarını tutmayı düşünüyorum. Bu dosyaları diskin içerisindeki işletim sistemini kaldırmadan, ayrıca bir alan açıp oraya atmayı düşünüyorum. 350 GB falan boş alan açabilirim, bu alan yeterli olur mu? Ha, bir de cihaz ağacının düzgün adapte edildiğini nasıl anlayabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…