Custom Windows 10 önerisi

xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Öncelikle orijinal kullanmıyorum çünkü saçma sapan sorunlar çıkarıyor ve ben bununla uğraşmak istemiyorum, teşekkürler.

Şimdilik denediğim Custom OS Ghost Spectre ve o da dün bilgisayarı kapatıp bugün açtığımda garip bir sorun çıkardı. Sistem de sadece Chrome ve Steam kullanabiliyorum fakat ne herhangi bir oyun açılıyor ne de farklı bir program. Görev Yöneticisi donuyor, 2-3 kere açmam gerekiyor. Gözlemlediğim kadarıyla Görev Yöneticisi’ne eriştiğimde açılan oyunların hepsi 80 MB RAM kullanıyor idi, sanırım garip bir RAM kısıtlaması yaptı ve hiçbir şeyi kullanmama izin vermedi. 750 GB indirme yaptım ve bunları riske atıp tekrar Ghost Spectre kurmakla uğraşmak istemiyorum. Şu an Windows 10 LTSC kullanıyorum ama kodlamasını sevdiğimin Valorant’ı 19045 Build istiyor. Bu sürüm de 19044 olduğu için oynatmıyor (delirirsin). Şöyle Build’i 19045 olan Custom OS ya da benim bulamadığım, LTSC sürümü 19045 olan herhangi bir LTSC sürümü olabilir. Windows 11 kullanmıyorum, keyfi %30 FPS kaybı yaşamak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ghost Spectre 11 23H2 kullanıyorum sıkıntı yok. Orijinal Windows ya da LTSC kullanmak isterseniz güncellemeleri durdurmak için sordum.net'in güncelleme engelleme aracını ve arkadaki programları durdurmak için O&O Shut Up kullanabilirsin.

Kimse yazdığımı okumamış sanırım.

Hocam RekOS veya AtlasOS deneyebilirsiniz, RekOS'ta Valorant çalışmayacaktır.

RekOS üstüne tanımam ya, 1709 için onun üstü olduğunu sanmıyorum mükemmel bir şeydi de işte bitmesi üzücü oldu, diğerleri de bu book muhabbeti boş bayık bir şey, ISO indirmek için de internetin derinlerine gidip archiveden 4 saatte ISO indirmeyi beklemek istemedim, sevdiğimin orijinal Windows'u kurdum.

AtlasOS kullanıyorum. Bence gayet güzel oluyor.

Atlas hiç kullanmadım sanırım, uzun süre revi OS, rekabetçi OS kullandım temel olarak hepsi aynı zaten de ben bu book işinden pek bir yarar göremedim, 1 yıla yakın revision OS kullandım ISO ile hiçbir sorun yaşamaadım, book ile yaptım bir sürü garip sorun yaşadım.

Bu ekranda takılı kalıyor, Görev Yöneticisi açılmıyor, şu an kasada ki her şeyi çıkardım, BIOS sıfırladım ve yeniden başlattım, sadece klavye mouse takılı şekilde bir sorun çıkarmadı, yeni eklediğim bir RGB mouse pad aldım onun gariban USB kablosu var onun da bu hale getireceğini sanmıyorum, kullandığım Wi-Fi adaptörü sistemi açılışta 20 saniye kadar donduruyordu onu çıkardım, enteresan cidden ghostu boşuna silmişim şimdi tekrar ona geçeceğim. 1 günde 3 format, midem bulanmaya başladı.

Kendin modla, kendine gore duzenle.
Custom'lar genelde boyut dusurmek için ilk msdn surum ve bileşen kaldırdıysa guncellemeleri kapatır veya Update kaldırırlar.
Ben her zaman Update ve Defender açık sekilde modluyorum.
Bosta RAM 1.1/1.3gb civarı vs.
En guzeli kendin modla.

Windows 10 destek kesilecek diye Windows 11 konu yapmıştim.
D arsiv:

1-UUP Dump ile Edge ve Gereksiz Bileşenleri Silerek ISO Oluşturma​

Windows 10 ise NTLite ayarları XML'sini paylasırım.
Ya da pat ta ognitorenks (Hüseyin Uzunyayla) hocanın konusunda guncel Windows 11 24H2 ve 10 22H2 XML paylasmıştım zannedersem.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…