Yapay zekadan dolayı ram fiyatları hepimizin malumu. Çin menşeli CXMT'nin halka arzından sonra Samsung ve SK Hynix in hisseleri son günlerde düşüşte.
CXMT halka arzdan sonra 415 milyar Avro liyasa değeriyle Çin borsalarında işlem gören en değerli şirket oldu. Bireysel olarak değil ama özellikle yapay zeka tarafında bir rekabet yaratıp, bireysel anlamda fiyatlarda bir gevşeme olur mu?
Görüşlerinizi merak ediyorum.

Yapay zekadan dolayı RAM fiyatları hepimizin malumu. Çin menşeli Cxmt'nin halka arzından sonra Samsung ve SK Hynix'in hisseleri son günlerde düşüşte.
Cxmt halka arzdan sonra 415 milyar avro liyasa değeriyle Çin borsalarında işlem gören en değerli şirket oldu. Bireysel olarak değil ama özellikle yapay zekâ tarafında bir rekabet yaratıp, bireysel anlamda fiyatlarda bir gevşeme olur mu?
Görüşlerinizi merak ediyorum.

Üretim kalitesi ve hızı hala yavaş.

Yapay zekâ tarafında sunuculara cxmt pazarda güzel bir noktaya gelirse, diger üreticiler bireysel tarafa ağırlık verir mi diye düşündüm.

Sunucu tarafı aşırı katıdır girmek için en az 10-15 yıl sorunsuz tecrübe, plp, ECC isterler 7/24 kesintisiz destek ve değişimde talep ederler Cxmt'nin sunucuya girmesi epey zor Samsung, Hynix, Micron bu konuda tekel.

Sunucu tarafı aşırı katıdır girmek için en az 10-15 yıl sorunsuz tecrübe, plp, ECC isterler 7/24 kesintisiz destek ve değişimde talep ederler Cxmt'nin sunucuya girmesi epey zor Samsung, Hynix, Micron bu konuda tekel.

Şöyle söyleyeyim. Global piyasadaki haberlerde cxmtnin bu alanda çok hızlı giriş yaptığı, SK Hynix gibi üreticilerle arasındaki fark 3 yıl olarak söyleniyor. Yeni cikan bir firmaya göre çok başarılılar. İnşallah boyle giderler de ortalık kızışır biraz.

Şöyle söyleyeyim. Global piyasadaki haberlerde cxmtnin bu alanda çok hızlı giriş yaptığı, SK Hynix gibi üreticilerle arasındaki fark 3 yıl olarak söyleniyor. Yeni cikan bir firmaya göre çok başarılılar. İnşallah boyle giderler de ortalık kızışır biraz.

Kıtlık olduğu için önceliklerini yumuşattı tabii serverler artık yeter ki RAM olsun diyorlar.