Cyberleek, Rockstar'ın planı olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Learnof
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 242
  • Etiketler Etiketler
    rockstar

Learnof 23

Üstün
Makaleler
2
Bu metni Twitter üzerinde gördüm ve uzun süredir de bu şekilde düşünüyorum açıkçası. Beklentiyi düşürmek için bir proje gibi hissettiriyor. Netflix'e de ilk fragman hakkı verdiğini düşünürsek kendi başlarına çok güzel bir reklam yapmış oldular sanki?

ALINTIDIR.

Herkes GTA 6 için gökyüzü kadar yüksek beklentilere sahipti, çünkü o AI ile üretilmiş klipler yüzünden. İnsanlar temelde sahte bilgiler ve sahte “pazarlama” ile besleniyordu, yani beklentiler zaten tavan yapmıştı. Bazıları için bu gerçek hayat simülatörüydü.

İLK SIZDIRMA:

İlk görüntü inanılmaz düşük kalitedeydi. Herkes hayal kırıklığına uğradı ve tekrar, beklentiler deli gibi yüksek olduğu için Rockstar'ı eleştirmeye başladı. Ama o zamandan beri klipler giderek daha iyi hale geliyor. Daha iyi kalite, daha az hata, daha iyi oynanış vb.

KRİPTO “DOLANDIRICILIK”:

Ya bu da planın bir parçasıysa? Token sadece 30 milyon dolar piyasa değerine ulaşsa bile, bu Rockstar'a gerçekten zarar vermez. Aksine, GTA 6 için bedava pazarlama olur ve bu şu anda oyun dünyasında ve genel olarak tek trend konu.

SONUÇ:

Eğer Rockstar şu anda doğrudan Netflix tanıtım fragmanını yayınlasaydı, insanlar hala saçma sapan yüksek beklentileri yüzünden şikayet edebilirdi. Bunun yerine, ya bu sızıntılar temelde herkesin AI ile beslenmiş beklentilerini sıfırlamanın bir yoluysa? Üstelik tüm bu süreçte tamamen sessiz kaldılar... Yani evet, bunun kesinlikle doğru olduğunu söylemiyorum ama... Ya Cyberleek gerçekten Rockstar'sa?

Bilmiyorum, düşününce mantıklı ama yani yok ya değildir.

1.4 milyar dolar para kaybetti adamlar niye Rockstar böyle bir şey yapsınki

Sanmıyorum, böyle büyük firmalar nedense çok kolay yemlenebiliyor. Bir çalışan oltalama saldırısına maruz kalmıştır.

Bilinçli teknoloji tüketicisi olamıyor herkes

Sizce böyle bir şey mümkün mü? Take Two piyasa değeri 2.8 milyar dolar düştü.

Bilmiyorum, düşününce mantıklı ama yani yok ya değildir.
Eğer PC'ye daha erken sunarlarsa doğrudan Rockstar'ın planıdır. Bir oyunu komple build'iyle nasıl oluyor da koca Rockstar sızdırabiliyor?

Teorinin en sağlam tarafı şu: Rockstar böyle bir işin arkasındaysa, kendisini ekonomik olarak zarara sokacak hiçbir şey yapmış olmazdı; tam tersine Cyberleek etrafındaki bütün bu kaos GTA 6 için milyonlarca dolarlık bedava reklama dönüşüyor. İlk görüntülerin kötü olması, sonrakilerin giderek toparlanması ve insanların beklentisinin yavaş yavaş aşağı çekilmesi de fazlasıyla dikkat çekici. Netflix hamlesini de bunun yanına koyunca, “kontrolden çıkmış bir sızıntı” ihtimali kadar kontrollü bir beklenti yönetimi ihtimali de ortaya çıkıyor. Rockstar bunu gerçekten planladıysa, oyunu pazarlamaktan çok insanların GTA 6 hakkındaki hayalini yönetmiş oluyor. Cyberleek Rockstar değilse bile, Rockstar'ın bu hikâyeden kaybettiğinden çok kazandığı bir gerçek.

Rockstar zaten var olduğundan beri sürekli sızıntı yaşayan bir şirket; artık alıştılar yani bu teorilerde ilk defa olmadı. 2011 sızıntısından beri her sızıntıda böyle söylemler var. Acaba 2017'de rage motoru sızıntısını geçecek mi, ben de merak konusu; bakalım. Yani böyle bir şeyin pr çalışması dahi olsa içeriden biri çıkıp "usta, siz ne yapıyorsunuz" demesi lazım bence. Çünkü hisseler, senetler, çalışan tazminatları falan hepsi yandı, gitti, kül oldu. Bu işin ekonomik ve finans açısından hiçbir kazancı yok; aksine bu zarar yüzünden Rockstar önümüzde belki borsa açısından çok zor toplayacak. Çalışanları artık tazminatsız kovamayacaklar, mecburen paralarını verecek. Hatta çoğu çalışan bu sızıntıyı bahane göstererek Rockstar üzerinden çok ciddi ticaret davaları açıp Rockstar'ın kasasını sömürücekleri belli aynı şeyi Sony'nin başına gelmişti 2020 sızıntısından dolayı 300'den fazla çalışanına haklı ya da haksız her türlü tazminat vermek zorunda kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…