Selam, hoş geldiniz. Cyberpunk 2077'de üç tane yaşam yolu var. Şirketçi, göçebe ve sokak çocuğu. Bu üç yaşam yolu da bazı diyaloglarda kendine ait özel replikler söyleyebiliyor. Bu yazıda Şirketçi V'nin hangi diyaloglarda özel replik kullanabildiğini yazacağım. Phantom Liberty genişleme paketini yazıya dahil etmedim. Yazı ağır spoiler içermektedir.
Birinci Perde
- Gezinti görevinde; Dexter DeShawn ile limuzinde muhabbet ederken, Meredith Stout'un Şirketçi olduğunu tahmin edebilirsiniz.
- Bilgi görevinde; Evelyn Parker ile Lizzie's Bar'da buluşacağınız zaman kapıdaki fedai olan Rita Wheeler'a daha önce geldiğinizi söyleyebilirsiniz.
- Bilgi görevinde; Evelyn Parker ile locada otururken, Konpeki Plaza'nın odalarına aşina olduğunuzu söyleyebilirsiniz.
- Bilgi görevinde; Evelyn Parker ile locadan çıkmadan önce, Yorinobu Arasaka hakkında birkaç şey duyduğunuzu söyleyebilirsiniz.
- Teslimat görevinde; Meredith Stout ile telefonda konuşurken, Meredith'in pazarlık yapacak durumda olmadığını söyleyebilirsiniz.
- Teslimat görevinde; Meredith Stout sizi sorguladığı sırada, sorduğu ilk soruya Militech aracını kaybettiği için asıl yalnız olan sensin cevabını verebilirsiniz.
- Teslimat görevinde; yine sorgudayken, Militech ile hiçbir bağlantınızın olmadığını söyleyebilirsiniz.
- Teslimat görevinde; Meredith size çip verdiğinde, çipin içinde virüs olduğunu bildiğinizi söyleyebilirsiniz.
- Soygun görevinde; Jackie ile Afterlife'da buluştuğunuz zaman Jackie'ye Afterlife'ın abartıldığını söyleyebilirsiniz.
- Soygun görevinde; Afterlife'daki içki seçimi sırasında Buna! seçeneği ile içkisini içebilirsiniz.
- Soygun görevinde; Konpeki Plaza'daki resepsiyoniste sana bunu yap diyen olmadı diyerek resepsiyonistin haber vermesini engelleyebilirsiniz.
- Soygun görevinde; Konpeki Plaza'nın barındaki sarhoşun Hanako Arasaka hakkındaki dedikodularını bastırmak için sarhoş olanı başka konuklara yönlendirebilirsiniz.
- Soygun görevinde; Barmenin size (kızsanız) bebek veya (erkekseniz) ahbap demesinden rahatsız olabilir ve bunu belirtebilirsiniz.
- Soygun görevinde; Jackie ile otel odasında Yorinobu hakında konuşurken muhtemelen canı sıkıldı diyebilirsiniz.
İkinci Perde
- Zamana Karşı görevinde; Takemura ile Arasaka ninjalarından kaçtığınız zaman, o adamları daha önce gördüğünüzü söyleyebilirsiniz.
- Zamana Karşı görevinde; Takemura ile Tom'un restoranında Anders Hellman hakkında konuşurken kaçtı mı yoksa başkası mı kaptı? diye sorabilirsiniz.
- Otomatik Aşk görevinde; Woodman'ı sorgularken, Woodman'ın Kaplan Pençelerinin arkasında kimin olduğunu bilmediğini vurgulayabilirsiniz.
- Musibet görevinde; Jig Jig Caddesindeki XBD satıcısına polis olsam şimdiye tutuklardım diyebilirsiniz.
- Yolumdayım görevinde; Kamyonete bağlandığınız zaman Placide'e NetWatch'un onlarla uğraşmasının özel bir nedeni olup olmadığını sorabilirsiniz.
- Yolumdayım görevinde; NetWatch ajanının teklifini daha dostça dinleyebilirsiniz.
- Yolumdayım görevinde; NetWatch ajanına Voodoo Oğlanlarına neden doğrudan saldırmadıklarını sorabilirsiniz.
- Hayalet Kasaba görevinde; Rogue'dan istihbarat alırken, Anders Hellman'ın Kang Tao tarafından nakledilmeye çalışıldığını fark edebilir ve bunu Rogue'a söyleyebilirsiniz.
- Sokağın Aşağısında görevinde; Takemura ile buluştuğunuzda Oda'nın Arasaka protokollerine körü körüne bağlı olmamasını umduğunuzu söyleyebilirsiniz.
- Sokağın Aşağısında görevinde; Oda'ya Arasaka'nın askeri olduğunu ve üstlerine gerçeği açıklaması gerektiğini söyleyebilirsiniz.
- Sokağın Aşağısında görevinde; Wakako'yu, Takemura'yı ihbar etmemesi için senin de işin içinde olduğunu düşünürler diyerek ikna edebilir.
- Tehlike Peşinde görevinde; Takemura ile korkuluklarda konuşurken Yorinobu'nun töreni yapma amacını söyleyebiliyorsunuz.
- Tehlike Peşinde görevinde; Takemura ile yemek yerken Saburo Arasaka'nın ölümünün şirketin içindeki farklı gruplar arasındaki çatışmayı alevlendirdiğini düşündüğünüzü söyleyebilirsiniz.
- Tehlike Peşinde görevinde; gözlem sırasında en soldaki Arasaka çalışanını dinlerseniz, onu tehdit ederek Arasaka Sanayi Parkına girebilirsiniz.
- Tehlike Peşinde görevinde; Takemura ile gözlem yaptıktan sonra mola verdiğinizde kendi çocukluğunuzdan bahsedebilirsiniz.
- Tehlike Peşinde görevinde; Takemura ile gözlem yaptıktan sonra mola verdiğinizde Arasaka için çalıştığını hatırlatabilirsiniz.
- Ara ve Yok Et görevinde; Hanako Arasaka'yı kaçırdığınız zaman onunla bu koşullar altında konuşmak zorunda olduğunuz için özür dileyebilirsiniz.
- Ara ve Yok Et görevinde; Hanako Arasaka ile konuşurken katilin Yorinobu olduğuna inanması zor, farkındayım ama size bir teklifim var diyebilirsiniz.
Üçüncü Perde
- Nocturne OP55N1 görevinde; sizi kabul ettiği için Hanako Arasaka'nın önünde eğilebilirsiniz.
- Nocturne OP55N1 görevinde; Hanako Arasaka ile barda konuşurken ben de yerimi biliyorum diyebilirsiniz.
- Nocturne OP55N1 görevinde; Hanako Arasaka ile konuşmanız bittikten sonra asansöre bindiğinizde eğer Johnny ile kötü bir ilişkiniz varsa şirketlerin çalışma şekillerinden bahsedebilirsiniz.
- Nocturne OP55N1 görevinde; Arasaka ile anlaşma sonunu seçerseniz Misty'ye Arasaka ile anlaşmanın her şeyi normale döndürebileceğini söyleyebilirsiniz.
- Son Dokunuş görevinde; Hanako Arasaka'nın mülküne girerken sizi sorgulayan korumayı dövmezseniz, Arasaka için çalıştığınızı söyleyebilirsiniz.
- Mutlak Ölümsüz görevinde; Saburo Arasaka'nın ofisine girerken daha önce istihbaratta çalıştığınızı ama böyle bir yeri hiç duymadığınızı söylersiniz.
- Mutlak Ölümsüz görevinde; Saburo Arasaka'nın ofisindeyken Hanako Arasaka'ya şirketin suçunu kabul etmesini çünkü Arasaka'nın geleceğinin buna bağlı olduğunu söyleyebilirsiniz.
- Mutlak Ölümsüz görevinde; Saburo Arasaka'nın benliği ile karşılaştığınızda nihayet sizinle tanışabildim, onur duydum diyerek onu selamlayabilirsiniz.
- Mutlak Ölümsüz görevinde; Arasaka yönetim kurulunu, Saburo Arasaka'nın ölümünü iyi araştırmadıkları gerekçesiyle suçlayabilirsiniz.
- Mutlak Ölümsüz görevinde; Yorinobu Arasaka'nın gösterdiği ekranı başarısız bir şirket darbesi olarak yorumlayabilirsiniz.
- Mutlak Ölümsüz görevinde; Yorinobu Arasaka'yı Saburo'dan bile daha kötü bir yönetici olmakla suçlayabilirsiniz.
- Aklım Nerede Benim? görevinde; Johnny ile son kez konuşurken masada oturduğunuzda onu Arasaka'yı suçlamak ile suçlayabilirsiniz.
- Aklım Nerede Benim? görevinde; ikinci kez koşu bandına çıktığınız zaman doktora vücudunuzun limitlerini bildiğinizi söyleyebilirsiniz.
- Aklım Nerede Benim? görevinde; Takemura sizinle konuşmaya geldiğinde onu gönderenin Hanako Arasaka olup olmadığını sorabilirsiniz.
Yan Görevler
- Eks Faktörü görevinde; Judy'ye Maiko ile konuşmayı nasıl yönlendirmesi gerektiğini sorabilirsiniz.
- Eks Faktörü görevinde; Maiko sizi kovduktan sonra Judy'ye Maiko'nun numara yaptığını söyleyebilirsiniz.
- Devrim Söz Konusu görevinde; Maiko ile planı tartıştığınız sırada, Maiko'ya gövde gösterisi olacağını söyleyerek Judy'nin planına ikna edebilirsiniz.
- Balık görevinde; eğer Maiko'yu öldürürseniz Judy'ye Maiko'nun Hiromi Sato'dan daha kötü olacağını söyleyebilirsiniz.
- Balık görevinde; eğer kaplan pençelerini Maiko'yu terfi ettirmeye ikna ederseniz, Maiko dışarı çıktığınızda size ek ödeme teklif edebilir.
- Balık görevinde; eğer kaplan pençelerini Maiko'yu terfi ettirmeye ikna ederseniz, Judy'ye devrimlerin harika olabileceğini ama yavaşça olması gerektiğini söyleyebilirsiniz.
- Fırtınada Koşturanlar görevinde; Saul'u kurtardıktan sonra kulübeye gittiğinizde Panam ve Saul'un tartışmasında Panam'in tarafını tutarsanız şirketleri ve şirketlerle çalışmanın sonunun nasıl bittiğini bildiğinizi söyleyebilirsiniz.