Cyberpunk 2077'de "Ray Tracing" açınca ekran kartı watt'ının 50-60 Watt'a düşmesi

Roderu

Üyecik
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 6 aydır HP Omen 16 kullanıyorum. Ray Tracing olan oyunlarda ekran kartı watt'ım olması gerekenden az watt çekiyor. Bu durum özellikle ve en çok Cyberpunk'ta oluyor. Format attım, driver'ları silip tekrar indirdim, teknik servise götürdüm; sadece format atıp ve içini temizleyip göndermişler . Bu durumu nasıl düzeltebilirim, bilgisayarcıya mı gitmem gerekiyor yoksa boşa mı dert ediniyorum?

Bilgisayarın özellikleri:
Ryzen 9 8940HX
RTX 5070
32 GB RAM

Normalde ne kadar kullanıyordu, o değerlere düştü. Bu arada oyununu bitirip en kötü yere gelmişsin; spoiler vermek istemiyorum.

Normalde ne kadar kullanıyordu o değerlere düştü bu arada oyununu bitirip en kötü yere gelmişsin spoiler vermek istemiyorum
önceden ps5te oynuyordum dlcyi pcye alınca ordaki savei buraya getirdim frame gen 2xte tüm ayarlar ultrada 2kda 110 watt çekiyor 115 fps alıyorum ama ray tracing açtığım an cozurtuyor

VRAM Darboğaz sanırım. 5080 kullanıyorum bugün Witcher 3 Remastered'de aynı sorun 4K Ultra grafiklerde...
Vram darboğazı ben de düşündüm ama ayarları düşürdüğümde de aynı mevzu oldu

Ben de 5060 kullanıyorum performans olarak neredeyse aynı kartlar ve evet VRAM yüzünden oluyor. Ben ise şu ayarlar ile stabil oynayış yakalayabildim. Çeşitli optimizasyon modları ile RT yansımalar, güneş gölgeleri, yerel gölgeler açık ve aydınlatma ortada. Grafik ayarları ise düşük-orta-yüksek karışık halde ama genel olarak orta seviyede. DLSS Quality ve RR aktif şekilde dinamik MFG ile genel olarak 6GB VRAM kullanımıyla 160-190FPS arası stabil oynuyorum ancak bazı sahne geçişlerinde çok ufak VRAM dolduğunda takılma yapabiliyor. Kısacası kurcalaya kurcalaya düzgün ayarları bulabiliyosunuz gibi bir şey, siz 2K kullandığınızdan dolayı DLSS Performance veya Balanced tercih etmeniz daha iyi olur sanırım. Mod olarak da özellikle Ultra Plus önerebilirim. Detaylı grafik ayarlarımı isterseniz iletebilirim ancak sizin teker teker kurcalayıp gözünüze iyi gelen ve iyi FPS sunan ayarı bulmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ray Tracing açtığında gölgelendirici oluşturuyor galiba, GPU %99. Oyunu kapatıp açmayı denedin mi? Bir de Path Tracing açtıysan onu kapatır mıısn?
Path Traycing açık iken Ray Traycing açılmıyor zaten

Aynı şekilde VRAM değerini de izlemeye sal kontrol et bakalım doluyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…