Çözüldü Cybperpunk 2077 oynarken CPU kullanımı 100'e kadar çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CheeZz_MaN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 648
  • Etiketler Etiketler
    100 cpu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CheeZz_MaN

Uzman
Cyberpunk oynarken dediğim gibi CPU kullanımı 100'e kadar ulaşıyor. Bu durum herhangi bir sıkıntı yaşatır mı?

Takip etseniz iyi olabilir. Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz?

Stok Soğutucu kullanıyorum. Hocam bu arada NVIDIA'nın kendi uygulamasından Cyberpunk'ı optimize ettim kullanım değerleri 95 falan oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok Soğutucu kullanıyorum. Hocam bu arada NVIDIA'nın kendi uygulamasından Cyberpunk'ı optimize ettim kullanım değerleri 95 falan oluyor.

Kullanım önemli bir sayı değil. Bir şeye bir zararı yok. Önemli olan donanımların saçma sapan sıcaklıklarda çalışmıyor olması.

Kullanım önemli bir sayı değil. Bir şeye bir zararı yok. Önemli olan donanımların saçma sapan sıcaklıklarda çalışmıyor olması.

Hocam demek istediğim şey eğer bilgisayar NVIDIA'nın bu ayalarlarda iyi olur dediği ayarlarda 95 kullanım oluyor ve sıkıntı çıkmıyorsa kullanım 100 olduğunda da 95 kullanımda ortaya çıkan sıcaklıktan pek bir farkı yoktur. Sonuç olarak NVIDIA 95 kullanımda ki sıcaklığa iyi diyorsa 100 kullanımda oluşan sıcaklık sorun yaratır mı? Biliyorum çok karmaşık yazdım bu konularda pek bilgili değilim ama yine de böyle bir şey düşündüm ne kadar doğrudur bilemiyorum.

NVIDIA o ayarları GPU'ya göre verir. Mesela bazı ekran kartları diğerlerinden daha iyi veya kötü soğuyor olabilir. NVIDIA bunu göz önünde bulundurarak ayar sunmuyor.
Zaten bu kartlar ciddi ısındıklarında performanslarını gözle görülür şekilde kısarak yanmayı önlemeye çalışıyorlar.

Hocam peki sıcaklığın zararlı olup olmadığını görmek için program indirmeniz gerekli mi yoksa zararlı sıcaklıktan sonra oluşan zararın etkilerinden anlayabilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…