Çözüldü Cybperpunk 2077 oynarken CPU kullanımı 100'e kadar çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CheeZz_MaN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 648
  • Etiketler Etiketler
    100 cpu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CheeZz_MaN

Uzman
Cyberpunk oynarken dediğim gibi CPU kullanımı 100'e kadar ulaşıyor. Bu durum herhangi bir sıkıntı yaşatır mı?

Hocam peki sıcaklığın zararlı olup olmadığını görmek için program indirmeniz gerekli mi yoksa zararlı sıcaklıktan sonra oluşan zararın etkilerinden anlayabilir miyiz?

Bilgisayarda anormal bir deneyiminiz yoksa bir şey olmamıştır. MSI Afterburner ve Riva Tuner Statistics Server (Afterburner kurulumu sonunda kurayım mı diye soracak.) kurarak aklınıza bilgisayarınızla alakalı neredeyse tüm istatistiklere erişebilir ve gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam hiçbir sorunla karşılaşmadım. Oyun dışında hiçbir sorun yok oyun içinde de hiçbir sorun olmadı. FPS düşmedi, drop girmedi ya da kasadan sıcak hava dalgası gelmedi.

O ekran kartına 5600 işlemci olsa %100 kesin olmazdı ama 5500 de olabliir. En fazla çok az darboğaz yapar ama bu ayarlarla filan çözülebilecek bir şey.

O ekran kartına 5600 işlemci olsa %100 kesin olmazdı ama 5500 de olabliir. En fazla çok az darboğaz yapar ama bu ayarlarla filan çözülebilecek bir şey.

Hocam zaten FPS düşmesi falan yok. FPS değerlerine 150'lerde geziyor. Bizim burada düşündüğümüz olay %100 kullanıyor da sıcaklığı nasıl acaba?

5500 le alakası yok, buradaki 5600 le aynı kullanıma sahibim

Eki Görüntüle 95486 4060 ve 5500 le sıkıntı yok bende fg ile DLAA dene hem 90-110 fps arası alır üstelik kullanım daha da normalleşiyor DSR'a da gerek yok ve değerlere Afterburner'la bakabilirsin özellikle bütün çekirdeklere de.

Son düzenleme:
Hocam yani değer normal mi?

Evet ısı ve drop problemi yoksa sorun yok bazen oyunla alakalı dalgalanmalar da normal map yüklenme vesaire görev girişi çıkışı gibi.

Drop ve ısı problemi olsa tek bu oyunda olmaz mesela RDR hatta GTA 5 de bile olur bazıları 5500'ü öyle bir anlatıyor ki sanki 1600 AF'den kötü AAA oyunlarda işlemcinin önbellek farkını anlamak FPS oyunlarına nazaran daha da güç 3-5 FPS anca ya oynar ya oynamaz işlemci de bir sıkıntı yok genel olarak oyunlarda takılma vesaire oluyor desen üretim hatalı çıkabiliyor o 7800X3D de olsa başına gelebilir örneğin dolu sahte 7800X3D sürüldü piyasaya mesela.

Benim Discord'dan arkadaş 4060 Ti ve 5500 kullanıyor, çoğu AAA oyunda değerlere baktık RDR, cp, TLOU, FH5 gibi gibi hiç darboğaz yok onda bile ayarları köklediğin takdirde 4060 Ti'yi de besleyebiliyor.

Bu arada benim de işlemci 5500 fakat %100'e çıktığını görmedim 6600 de varken çıkmadı 4060 la da Max 80 olmuştur GPU da o sırada %93-%97'ler de oluyor arka planda bir şey çalıştırmamaya bak bende bir DC bir Spotify açık olur yayında yapmıştım 6600 vardı o zaman onda da bu yukarıda saydığım AAA oyunlarda drop veya ısınma yaşamadım CPB ve PBO'yu da aç BIOS'tan tavsiyem ama ısınıyor mu bak MSI Afterburner'dan ona göre kendin karar ver.
Anakartım A320M-K ben kafama göre değer veremiyorum ama o sabit 4.0-4.2 GHz de çalıştırıyor işlemciyi b serisi anakartın varsa sen daha az voltaj vererek daha da az ısı da istediğin GHz de çalıştırabilirsin.

Son düzenleme:

Hocam aslında %100 olmuyormuş bende yeni öğrendim Görev Yöneticisi'ni açınca %100 diye gözüküyor 1 saniyeliğine sonra %93 civarı değerlere geri dönüyor. Bir de hocam siz demiştinizde 4-5 FPS oynama oluyor hocam Cyberpunk oynarken bazen 140 FPS'ten 110 veya 90 FPS'e iniyor sonra geri çıkıyor 140'a bu oyunla mı alakalı yoksa genel bir sorun var mıdır? Lego marvels oynarken bile Iron Man'le şehirde uçmak isteyince FPS düşüyor. Ha o büyük ihtimalle oyunla alakalıdır ama Cyberpunk'ta olması garip geliyor.

Hocam darboğaz mı oluyor acaba ondan mı FPS değişiklik gösteriyor? Bir de hocam Cyberpunk ağır oyun sağa baktığımızda neon ışık varsa FPS düşebiliyor acaba ondan mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…