Daha güçlü bilgisayar mı, yoksa ekipmanlı daha güçsüz bilgisayar mı tercih edilmeli?

TheConquest

Becerikli
Merhaba. Sizce RTX 3050'li daha güçsüz PC artı monitör, klavye, masa, kulaklık ve mouse mi, yoksa daha güçlü RX 7600'lü ve monitörlü PC'mi?

Daha güçlü bilgisayar tabii ki de. Ekipmanları her zaman değiştirirsin ama donanımları değiştirmek biraz daha meşakatli.

Daha güçlü bir bilgisayar önceliğim sebebi ise lokal yapay zeka.

Ekipman boş iş. Razer Naga kullandım, Steelseries kullandım, Logitech kullandım şu an ise Logitech M220 klavye+fare seti kullanıyorum hiçbir farkı yok.
Çoğu görünüşü için tercih ediliyor benim için görünüş pekte önemli değil.

Çoğu görünüşü için tercih ediliyor benim için görünüş pek de önemli değil.

Görünüş işi de saçma 5 dakika bakarsın işsiz isen 1-2 TikTok paylaşırsın sonra anlamı kalmaz. Bazı arkadaşlar var 30K'lık performans veren sisteme 60k harcamışlar pavyon gibi her yeri düzenli olarak Facebook gruplarında, TikTok'ta falan sistemini paylaşıp ilgi toplamaya çalışıyorlar. Saçma sapan şeyler kısaca. Pavyon gibi sistem alacağıma renksiz alırım ama %5 fazla performans alırım.

Aynen öyle görünüşe harcayacağım paraya daha güçlü donanım alırım daha iyi.

Hele, yapay zeka dönemi olduğu için, içerisine kurarım bir sürü yapay zeka; bir de bunu bulut olarak ayarlarım. Mis gibi kullanırım. Olmadı mining yaparım sıkılınca oyun oynarım.

Tabiki de güçlü pc. Ekipmanlar pahalı şeyler değil mesela 1000 tl lik klavye ile 2000 tl lik klavye arasında pek bir fark yok ancak aynı durum GPU lar için farklı.

RTX 3050'li daha güçsüz PC artı monitör, klavye, masa, kulaklık ve mouse mi,
O kombin bana Trendyol PC lerini hatıırlattı.
Ekipman falan bir yerden toplanır. PC parçalarının fiyat artışı daha ciddi oluyor. Almışken iyi PC al ileride ekipmanlara abanırsın. Tabi PC oynamaya merakın kalırsa... Yeni PC alanların ortak sorunu bu. İlk 2-3 ay eser gürler, ondan sora hevesi bi anda puf olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…