Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Herkese iyi günler. Az önce Corsair 5000x kasamdaki yenilediğim tüm fanları taktım. Kasanın yapısı ön ve yan fan taraf olmak üzere 6 intake fanı olarak Cfm değeri daha yüksek RX120 (2100 rpm); Egzoz ve üstteki 3 radyatör fanı olmak üzere 4 tane de tahliye fanı olduğu için statik basıncı daha yüksek olan LX120 (2400 rpm) fanlarını taktım. Sorum ise şöyle daha iyi bir hava akışı ve kasa içi sıcaklığı için statik basıncı daha yüksek tahliye fanı olan LX120 fanlarını mı daha yüksek rpmde çalıştırmalıyım; yoksa CFM değeri daha yüksek intake fanı olan RX120 fanlarını mı daha yüksek rpmde çalıştırmalıyım ?
ICUE uygulaması üzerinden dengeli modda çalıştırınca rpm farklılığı olduğu için farklı değerler veriyor o yüzden ince ayar yapmak için size sormak istedim.
Kendi sistemimdeki fan hızlarını deneye deneye gürültü yapmayacak ve verimli çalışacak şekilde ;
Soğutucu ; Fanlar - Fixed% 55 , Pump-Balanced
Kasa önündeki 3 fan ve egzoz Fixed%60
Kasa yan tarafındaki 4 120mm fan %42 ayarlı, oda 1180-1200 arası RPM'lerde çalışıyor. Onları MSI Center üzerinden ayarladım SYS FAN'a bağlılar.
Boşta CPU 40-43 lerde çalışıyor, ağır oyunlarda 68-73.
Bunlardan yola çıkarak ince ayar yapabilirsin.
Kendi sistemimdeki fan hızlarını deneye deneye gürültü yapmayacak ve verimli çalışacak şekilde ;
Soğutucu ; Fanlar - Fixed% 55 , Pump-Balanced
Kasa önündeki 3 fan ve egzoz Fixed%60
Kasa yan tarafındaki 4 120mm fan %42 ayarlı, oda 1180-1200 arası RPM'lerde çalışıyor. Onları MSI Center üzerinden ayarladım SYS FAN'a bağlılar.
Boşta CPU 40-43 lerde çalışıyor, ağır oyunlarda 68-73.
Bunlardan yola çıkarak ince ayar yapabilirsin.
Yorumun için teşekkürler benim fanlar iCUE Link olduğu için fanlar birbirine aynı olarak tek bir corsair kontrolcüsüne bağlı olduğu için sadece iCUE yazılımı üzerinden fan ayarı yapıyorum. Yorumdaki ve görseldeki bilgilendirmeni dikkate alacağım. Bir sorum daha olacak fanlar belirli bir rpm aralığında böyle hafif ıslık rüzgar sesi gibi ses çıkıyor bu cfmsi yüksek fanlardan dolayı kasa içi hava akışından dolayı oluşan bir ses midir sizce ?
Yorumun için teşekkürler benim fanlar iCUE Link olduğu için fanlar birbirine aynı olarak tek bir corsair kontrolcüsüne bağlı olduğu için sadece iCUE yazılımı üzerinden fan ayarı yapıyorum. Yorumdaki ve görseldeki bilgilendirmeni dikkate alacağım. Bir sorum daha olacak fanlar belirli bir rpm aralığında böyle hafif ıslık rüzgar sesi gibi ses çıkıyor bu cfmsi yüksek fanlardan dolayı kasa içi hava akışından dolayı oluşan bir ses midir sizce ?