Dahili ONT'li router önerisi

Caferkitay

Çalışkan
Gigabit fiber kullanmaktayım, ONT cihazı arızalanınca dahili ONT'li router getirdiler, bu da aşırı kısıtlı. Yerel servis sağlayan atlantisnet.com.tr kullanıyorum, dahili ONT aradım fakat bir türlü bulamıyorum. Önerisi olan var mı? Ya da Archer BE220 ya da 230 alıp firmadan ayrı ONT talep mi etmek iyi olur?

Firmadan ayrı ONT talep et ya da bu cihazı sadece ONT olarak çalışması için ayarla ve OpenWrt destekli bir router al kendi routerını tak eğer 500 Mbit ve üstünde internette bufferbloat sorunun varsa mini PC router tercih et ve Wi-Fi içinde mesh bir sistem al yok eğer hızın 100 ya da 200 Mbit ise Xiaomi AX3000t alabilirsin.

Hocam bu mini PC router olarak kullanma rehberini oluştursanız çok güzel olur bana da önermiştiniz ancak yeterince bilgim olmadığından ve kaynak eksikliğinden dolayı gerçekleştiremiyorum.

Kesin çözüm açısından bütçeye uygunlugu açısından mercusys mr90x almak etkili olur mu İnternet hızı 1000.1000 pingleme ve port tarama yaptığımda mevcut cihaz tarama başlangıcından sonra tıkanma yapıp net kesiliyor kapadım mı geri düzeliyor

Mercusy MR90X OpenWrt destekliyor ama düşük bantları kullanıyor Archer BE220 230'dan daha ucuz ben şu an ONT ile BE220 kullanıyorum internet paketime göre 30Mbps cihaza görede 40Mbps daha yüksek ve akıcı BE230 V2 ile aynı donanım sadece USB sunucu özelliği yok.

araştırmalarım devam ediyor ve evrildi. 1 adet HP ProDesk 600 g3 gibi bir mini pc alıp dual lana çevirip içine hem windows vari bir sistem hemde openwrt kurup gigabit qos sqm adguard gibi sistemler kurup elimde bulunan mercusys mr60x wifi olarak dağıtma düşüncesindeyim yada bu ileri dönük olarak düşündügüm windows dan vazgeçip zyxel armor g5 alıcam devam ediyorum araştırmaya

Eğer öyle bir PC alırsan plex server bile kurup kullanabilirsin cmr hard disk alıp arşivi ona koyarsın ama işlemcinin UHD 770 grafik birimli olması lazım.

bu tip mini pcde karar kıldım fakat dual lan yapmak için biraz parça araştırmam gerek. tedarik sorunu var olanlarda +1kdan fazla fiyat veriyor

Çöaüm basit sahibinden aboneliği iptal edilmiş (bu önemli hat başkasına tanımlıysa çalışmaz) ONT+modem alıp üstünde hangi operatörünüz varsa o logolu olacak sahibinden ucuza satılıyor müşteri hizmetlerinede falan 2.el demiceksiniz modem ve ONT aldım kurun diyeceksiniz onlar zaten onlardan alsanız bile bilmiyorlar ondan sonra o modemi çıkarıp fiber kullanıyosunuz zaten router alacaksınız bu kadar basit.

Mini PC içinde OpenWrt destekli falan TR'de bulamadım yabancı yerlerde satılıyor mercusy MR90X IDE TR'de bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…