crybeek

Becerikli
Arkadaşlar merhaba. Dark maxima V20 marka kasaya sahibim. Kasanın arkasında kontrolcü var. Kasanın sitesinde bu kontrolcü için 3+3 pin uyumlu yazıyor ama 4 pin fanlarla uyumlu mu değil mi yazmıyor. Sizce 4 pin fan alsam mesela bu aşağıdaki fanı alsam sorunsuz bir şekilde eksiksiz ARGB'li çalıştırabilir miyim?

Bu fanlar 4 pin bağlantı 3 pin ARGB bağlantısı içeriyor sanırım.

Benim şu anda kullandığım fanlar da bunlar

@20424

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250516-235146.webp
    Screenshot_20250516-235146.webp
    860,4 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağınız fanları şu an kullandığınız fanlar gibi kullanabilirsiniz, kontrolcüde 4 pin olan yere fan soketini, diğer kısımda 3 pin olan yere ARGB soketini takacaksınız çalışacak.

Alacağınız fanları şu an kullandığınız fanlar gibi kullanabilirsiniz, kontrolcüde 4 pin olan yere fan soketini, diğer kısımda 3 pin olan yere ARGB soketini takacaksınız çalışacak.

Teknobiyotik desteğe yazdım yarım yamalak cevap verdiler çalışmaz diye. Her şeyini kullanabilirim değil mi hocam. ARGB ışıkları vesaire. Bir kayıp yaşar mıyım?

Kontrolcünün diğer tarafını çekip paylaşır mısın? Bakayım oraya garanti olsun.

Dosya Ekleri

• DKCHMAXV20-icgorsel-09.webp
    DKCHMAXV20-icgorsel-09.webp
    244,7 KB · Görüntüleme: 62
T

Evet uyumluluk sorunu yok, o fanları bu kontrolcü ile kullanabilirsiniz.

Tamamdır sitesinde kesinlikle şyöel yazıyor yani neden 4 pin de uyumlu yazmamışlar anlamadım. Direk sitesibnde yazan şu.

ARGB ile renkleri zevkinize göre kontrol edin!
3pin ARGB anakart bağlantısıyla yerinizden kalkmadan 16 milyon renk paletinden seçtiğiniz renk ile kasanızı istediğiniz şekilde tasarlayın. Dark maxıma V20'nin fanları özel olarak tasarlanmıştır. Üstelik 3pin ARGB renk kontrolcüsü piyasada bulunan tüm anakartlar ile uyumlu!

Evet uyumluluk sorunu yok, o fanları bu kontrolcü ile kullanabilirsiniz.

Hocam peki son bir sorum olacak. Benim kullandığım kasa mesh bir kasa. Ve şuandaki fan değerlerim de 40 CFM. Önde 20 cm iki fan var üstte 2 fan ve bir de egzoz var. Bu yeni alacağım fan CFM değeri 67.5 sizce fark yaşar myıım geçmeye değer mi? Bir de kasa tanıtım videosunda bu kontrolcü anakarta 3 pin üzerinden bağlanır diyor. Kasaya 4 pin takınca bir terslik yaratmaz değil mi?

9.05 saniyede bakarsanız

@20424

Siz sorarken 4 pin diye sorduğunuz için düz RGB ile karışıyor, sizdeki ve alacağınız fanların LED bağlantısı 3 pin, ondan dolayı size uyumsuz cevabı vermişler.

Fanları çalıştıran soket 4 pin, ledleri çalıştıran 3 pin, sorun yok.

Öne takarsanız biraz fark eder, aşırı ısınma problemi yaşamıyorsanız hiç gerek yok değiştirmeye.

Siz sorarken 4 pin diye sorduğunuz için düz RGB ile karışıyor, sizdeki ve alacağınız fanların LED bağlantısı 3 pin, ondan dolayı size uyumsuz cevabı vermişler.

Fanları çalıştıran soket 4 pin, ledleri çalıştıran 3 pin, sorun yok.

Öne takarsanız biraz fark eder, aşırı ısınma problemi yaşamıyorsanız hiç gerek yok değiştirmeye.

Daha cok sıcaklar başlamadı gerci hocam ama guncel isi degerlerim islemcide maksimum 59 ekran kartinda ise makimum 70 derece. Sicakliklae arttiginda islemci 65 ekran karti da 75 77 derece olur diye dusunuyorum. Sizce normal mi?