DC - Yeni DCU Evreni Hakkında Açıklamalar!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Umut000
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 729
  • Etiketler Etiketler
    dcu
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar, DC - DCEU evreni artık sona erdi. Yeni DC - DCU evreni başlayacak. James Gunn ve Peter Safran yönetmen olarak görev alacak ve 10 yıllık bir planlaması olacak. Yapılacak çok şey var, hatta yarısı neredeyse tamamlandı bile. Filmleri ve dizileri hakkında kısa bilgiler vererek sizi sıkmadan anlatacağım. Umarım seversiniz ve yeni evrene giriş yaparsınız. Hadi başlayalım!

DC - DCEU evreni için bir izleme sırası hazırlamıştım. Onu linkte bulabilirsiniz.

DCU evreninin yeni tanıtım videosu, James Gunn tarafından duyuruldu. Videoda filmler ve diziler yer alıyor. İzlendiğinizi umuyorum.

DCEU evreni başlangıçta doğrudan Warner Bros şirketine bağlıydı, bu nedenle bağımsız karar alamıyor ve sürekli yanlış adımlar atılıyordu. Ancak şimdi DCU evreni, DC Stüdyosu olarak ayrı bir kuruluş haline geldi. Artık tek başına karar verebilecek; tıpkı Marvel'da MCU’nun ayrı bir şirketi olduğu gibi.

DCU evreni için 10 yıllık bir plan hazırlandı. Bu planın başarılı olması durumunda James Gunn ve Peter Safran evrenin yönetmenleri olarak görevlerine devam edecekler.

Her yıl iki film, iki dizi ve iki animasyon yayınlanacak. Bu sayede DC evrenini daha hızlı bir şekilde genişletebilecek ve yeni karakterleri tanıtabilecekler.

Diziler, Max platformunda yayınlanacak.

DCU evreninde geçmeyen filmler veya diziler DC Elseworlds adı altında yayınlanacak. Örneğin, siyah Superman filmi çıkarsa, bu film DC Elseworlds olarak adlandırılacak ve DCU evrenine dahil olmayacak. Bağlantısızlığını vurgulamak için film açılış jeneriği ve introsuyla DC Elseworlds olarak tanıtılacak. Öte yandan, Joker filmi DC Elseworlds kapsamında yer almayacak; çünkü eski yönetim tarafından Warner Bros tarafından yapıldı ve diğer bağımsız filmlerle ilişkisi bulunmuyor. The Batman filmi ise Batman Epic Crime Saga evreninde geçecek; yani Matt Reeves kendi çektiği evrende bu da ayrı bir evren olacak.

DCU evreninde geçen filmler ve diziler, kendi jenerikleri, intro’ları ve logolarıyla sunulacak (Marvel'ın MCU filmleri gibi).

Filmler ve dizilerde seçilen oyuncular, animasyonlarda ve oyunlarda da aynı seslendirmeyle yer alacak. Örneğin, Superman rolünü üstlenen David Corenswet, animasyonlarda ve oyunlarda da aynı şekilde seslendirme yapacak. Diğer oyuncular için de benzer bir durum söz konusu olacak.

Artık oyunlar DCU evreninde geçecek, yani daha önce bağımsız ve ilgisiz olan oyunlar artık doğrudan DCU evreni içinde geçecek. Ancak evreni anlamak için oyunu oynamanın zorunlu olup olmadığı henüz belirlenmedi.

1. Bölüm: Tanrılar ve Canavarlar (Gods and Monsters). Çoğu film ve dizi henüz duyurulmadı; yakında göreceğiz. Şimdilik açıklanan filmleri ve dizileri listeleyeceğim.

1. Bölümde birçok film ve dizi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Bu detayları ilerleyen zamanlarda öğrenebileceğinizi düşünüyorum. Şimdilik sadece açıklanan filmler ve diziler listelendi.

Filmler ve dizilerin çoğunun çıkış tarihleri henüz belli değil, ancak bazıları için tarihler belirlendi.

Creature Commandos (Animasyon) (Dizi) (Çıkış 2024 - ???) - İlk DC - DCU yapımı olarak geçiyor ve dizi beğenildi. Dizi +18 yaş içeriyor ve 2. sezon onayını aldı, yakın zamanda gelecek.

Superman (Film) (Çıkış 11 Temmuz 2025) - Film 11 Temmuz 2025'te vizyona girecek ve Superman rolünü David Corenswet, Lois Lane rolünü Rachel Brosnahan ve Lex Luthor rolünü Nicholas Hoult canlandırıyor. Filmin yönetmenliğini ise James Gunn yaptı.

Peacemaker (Dizi) (Çıkış 2. Sezon Ağustos) - Dizi, 2. sezonda farklı olacak ve ilk sezonla bağlantılı olmayacak. Bu yüzden yeni evreni takip etmek istiyorsanız 2. sezondan başlayabilirsiniz. Superman filmi vizyona girdikten bir ay sonra, yani ağustosta yeni bölümler gelecek.

Supergirl: Woman of Tomorrow (Film) (Çıkış 26 Haziran 2026 ) - Film 26 Haziran 2026'da vizyona girecek. Supergirl rolünü Milly Alcock, Lobo rolünü Jason Momoa canlandırıyor ve filmi Craig Gillespie yönetiyor.

Yeni Fotoğraf.
Gh_5iG_WoAAcuQM.webp

Lanterns (Dizi) (Çıkış 2026) - Dizide iki Green Lantern'dan Hal Jordan rolünü Kyle Chandler, John Stewart rolünü Aaron Pierre canlandırıyor ve Sinestro rolünü Ulrich Thomsen canlandırıyor.

Yeni Fotoğraf.
GkznedzWQAEie9J.webp

Booster Gold (DİZİ) (ÇIKIŞ ?) – Gelecekten bir teknolojiyi günümüzde kullanarak bir süper kahraman gibi davranan Booster Gold'un hikayesini anlatacak.
ffff.webp

The Brave and the Bold (FİLM) (ÇIKIŞ ?) – DC Evreni, Batman ve Robin'i alışılmadık bir tarzda, Grant Morrison'ın çizgi roman serilerinden uyarlayarak bir baba ve oğul hikayesi olarak bizlerle tanıştıracak.
dfdsg.webp

The Authority (FİLM) (ÇIKIŞ ?) – WildStorm'un karakterleri DC Evreni üyeleri olarak The Authority'e katılacak ve meseleleri doğru olduklarına inandıkları şekilde çözecekler.
FGFGF.webp

Paradise Lost (DİZİ) (ÇIKIŞ ?) – Amazonların ana yurdu ve Wonder Woman'ın doğduğu yer olan Themyscira'da geçecek olan dizi, tamamı kadınlardan oluşan adanın doğuşuna ve siyasi entrikalara sahne olacak.
lşlş.webp

Swamp Thing (FİLM) (ÇIKIŞ ?) – Film, Swamp Thing'in karanlık köklerini anlatacak bir orijinal hikayesi olacak.
oıoıo.webp

Waller (DİZİ) (ÇIKIŞ SÖYLENTİ 2024) - Viola Davis'in başrolünde olduğu dizi Peacemaker Takımı'nın üyelerini içerecek ve Christal Henry (Watchmen) ile Jeremy Carver (Supernatural) senaryonun teslim edileceği isimler olacak.
waller.webp

Son düzenleme:
The Batman filmi ise bağımsız bir yapım olacak, ancak "DC Elseworlds" olarak adlandırılacak mı? Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.
DC Elseworlds'e daha yakın ama ben şahsen bu kafada gitmelerini isterim. Mesela silinen sahnedeki Joker çizgi romanlara en yakın olanlardan birisi. Batman daha karanlık, Ben Affleck gibi değil. Yani DCU dışında olması gerekiyor ama bana göre 1 film çıkarmasına rağmen diğerlerinden güzeldi.

Güzel bir evren olacak gibi, umarım Marvel'da böyle bir adım atar.
Aynen, her şey planlı ve düzenli bir şekilde ilerleyecek.

DC Elseworlds'e daha yakın ama ben şahsen bu kafada gitmelerini isterim. Mesela silinen sahnedeki Joker çizgi romanlara en yakın olanlardan birisi. Batman daha karanlık, Ben Affleck gibi değil. Yani DCU dışında olması gerekiyor ama bana göre 1 film çıkarmasına rağmen diğerlerinden güzeldi.
Yüzde yüz DC Elseworlds altında ilerleyecek, ancak James Gunn bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. The Batman filmi ise benim de beğendiğim, güzel işlere imza atan bir yapım oldu.

Marvel'ın son filmlerinde yaptığı gibi karakterleri komedi için çöpleştirmezlerse güzel olur.
Yapmazlar gibi görünüyor, çünkü DCEU hayranları aşırı alınganlar ve sürekli tepki gösteriyorlar. Bu nedenle James Gunn'ın bunu yapacağını sanmıyorum.

@Umut000 umarım hocam. Süper kahramanlarla palyaçolar arasında fark kalmıyor öbür türlü. Flash olan bir film olursa ki elbet olur, Flash'ı nasıl yapacaklarını merak ediyorum.

Marvel'ın son projeleri aşırı berbat. Umarım yeni bir soluk getirir bu evren.
Evet, son zamanlarda kötüye gidiyor, ancak yavaş yavaş düzeleceğini umuyorum. DC için güzel bir evren olması dileğiyle. Özellikle Creature Commandos dizisini heyecanla bekliyorum, çünkü bu yıl çıkıyor.

@Umut000 umarım hocam. Süper kahramanlarla palyaçolar arasında fark kalmıyor öbür türlü. Flash olan bir film olursa ki elbet olur, Flash'ı nasıl yapacaklarını merak ediyorum.
Aynı şekilde, ben de merak ediyorum ancak Flash hakkında yakın zamanda bir şeyler görmeyi beklemiyorum. Çünkü filmler ve dizileri incelediğimde, Flash'e dair beklenen gelişmeler gibi durmuyor. Belki 2. bölümde biraz daha net bir bilgi alabiliriz.

Umarım yeni evrende Flash'ı harcamazlar. Sinematikte hakkını pek veremiyorlar, dizi yine neyse de justice leauge flash berbattı. Artık şu karakteri tam potansiyeli ile kullansınlar.

Umarım yeni evrende Flash'ı harcamazlar. Sinematikte hakkını pek veremiyorlar, dizi yine neyse de justice leauge flash berbattı. Artık şu karakteri tam potansiyeli ile kullansınlar.
Umarım harcamazlar ama söylentiye göre Flash, Barry Allen yerine Wally West olacakmış. Tabii henüz kesinleşmiş değil.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt