• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

DDR3 sistemde sorunsuz Windows 11 çalıştırdığını iddia eden kişi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Anakins

Uzman
Instagram'da karşıma çıkıp duruyor. Güya DDR3 sistemde Windows 11 tabanlı ISO yazmış Valorant falan sorunsuz açılıyormuş. TPM 2.0 sorduğumda yanıt veremedi. Maalesef kitlesi de çoğaldı. Birde ekstradan spam çağrılara karşı koruma da geliştirdiğini iddia ediyor bu eleman.
Yorumlarımı da siliyor sanırım ikinci bir Windows 7 Ultra Vakası.
Şahsın hesabını atmıyorum kuralları hatırlamadığım için.
Büyük ihtimal çocuk, fikirlerinizi merak ediyorum.

İyi şeyler düşünemiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen internetten bulduğu "Ghost Spectre" veya "Tiny11" gibi modlu ISO'ların üzerine kendi adını yazıp, içine ne idüğü belirsiz scriptler gömüp "Ben yaptım" diye hava atan bir Script Kiddie
DDR3 sistemin hakkı Windows 10 LTSC veya Linux'tur. Windows 11 kurup Valorant oynamak o donanımda, resmi yollarla diyelim, imkansız.

Şahsın hesabını atmıyorum kuralları hatırlamadığım için.
Büyük ihtimal çocuk, fikirlerinizi merak ediyorum.

Atabilirsin. Hakaret vs etmediğin sürece buna karşı bir kural yok bildiğim kadarıyla. Sen sonuçta bir kişiyi "haberleştirmiş" oluyorsun diyebiliriz. Bu arada konu kategorisi biraz alakasız geldi. Konu Windows 11 ile alakalı ama biz işletim sistemi değil birisini konuşuyoruz. Konu dışı falan daha uygun olabilirdi. Onun dışında dalga geçilecekse etikliği tartışılır şekilde mizah ve eğlence vb daha iyi giderdi sanki.

Hocam, benim PC 4060 16 8x2 GB DDR3 RAM i5 12 işlemci Windows 11 ve Valorant da oynuyorum sorun ne?

Rufus ile Windows 11 TPM ve RAM gereksinimleri bypass edilmiyor mu zaten? Mevzuyu bilmediğimden soruyorum?

Hocam fazla konu açmadım ben konuyu modlu Windows 11 olarak düşünmüştüm o yüzden Windows 11 seçtim.
Dediğiniz gibi eğlence daha mantıklı olur muş.

Hocam, benim PC 4060 16 8x2 GB DDR3 RAM i5 12 işlemci Windows 11 ve Valorant da oynuyorum sorun ne?
Bahsettiğimiz bu mu sence kanka?
Senin sistemin DDR4.
i5-12. Nesil işlemciler ve anakartları fiziksel olarak DDR3 desteklemez, yuvaya bile girmez. Ayrıca 12. nesil işlemcinin içinde TPM 2.0 zaten gömülü. O yüzden Valorant'ı sorunsuz oynuyorsun.

Hocam çoğu DDR3 anakartta TPM 2.0 modülü yok Windows 11 TPM 2.0 istiyor bypass edersen de Valorant ve bazı diğer programlar çalışmıyor. Merak ettim anakartınız nedir ayrıca i5 12 dediğiniz 12.nesil mi? 12.nesilse DDR3 olması imkansız.

Rufus ile Windows 11 TPM ve RAM gereksinimleri bypass edilmiyor mu zaten? Mevzuyu bilmediğimden soruyorum?

Bypass edince programlarda uyumluluk sorunu oluyor, bahsettiğim kişi ise bu sorundan bahsetmemiş bile direkt açılıyor demiş.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum ama Instagram'daki insanlar gerçekten inanmış.

Hesap bu:DarkMorpheus

Son düzenleyen: Moderatör:

Anladım.
Konudan bağımsız zaten DDR3 sistemi varsa hiç Windows 11'e kastırmaya lüzum yok, Windows 10 LTSC den fazlası kurulmaz DDR3 sisteme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…