DDR4 RAM testi nasıl yapılır?

Ken Carson

Uzman
Yer
İstanbul, Suadiye
İyi akşamlar arkadaşlar. Yakın zamanda sıfır bulunmadığı için mecbur 2. el RAM aldım. Bu RAM'leri nasıl test edebilirim. Basit bir yöntem yok mu? Memtest'te boot ayarlarında falan giriyoruz sanırsam.

İyi akşamlar arkadaşlar. Yakın zamanda sıfır bulunmadığı için mecbur 2. el RAM aldım. Bu RAM'leri nasıl test edebilirim. Basit bir yöntem yok mu? Memtest'te boot ayarlarında falan giriyoruz sanırsam.

TM5 ya da RAM Test Pro ile edebilirsiniz. USB'den Boot şartı yoktur, EXPO/XMP açıp direkt teste başlarsınız Windows ortamında. Tercihen bellek temizliği öneriyorum ve arka plan test anında boş olursa daha gerçekçi sonuçlar elde edersiniz.

TM5 0.12.3 sürümü çok sensitiftir, 1usmus_v3 config dosyasını kullanır. Attachment kısmından indirin. TM5 programı ilk açışta AWE hatası verir, PC 1 kere Restart sonrası düzelmektedir. 1 kereliğe mahsustur. Testler öncesi bellek temizliği yapınız ve arka planı boşaltın. HWiNFO sensörlerden CPU ve RAM SPD sıcaklık sensörlerini kontrol edebilirsin.

OCCT Memory test diğer opsiyon. Onun haricinde CPU+RAM, Large+Extreme Preset ile testi başlatın. İkisi de uygundur.

TM5 0.13.1:

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkürler. En önerdiğiniz yöntem TM5 mi? Bir de diğer forumdaki link yerine kendi sitesinden indirsem ne olur?

Hocam çok teşekkürler. En önerdiğiniz yöntem TM5 mi? Bir de diğer forumdaki link yerine kendi sitesinden indirsem ne olur?

O da olur ama config dosyası farklı. 0.12.3 sürümündeki config en sensitifi, en erken o hata verir ve test süresi kısadır, 25 Cycle'dır. 25 Cycle hata saptayamaz ise neredeyse kesine yakın hata yok denebilir.

Sadece TM programı özelinde ilk açışta AWE hatası verir, programı başlattıktan sonra 1 kere PC Restart atılması gerekiyor. Tek yapılması gereken işlem bu, AWE hatası ekranda iken test devam etmesin yani.

Memory Cleaner ile bellek temizliği yaparsanız ve arka plan boş olursa çok daha gerçekçi olur. USB'den Boot etmenin olayı odur zaten. DDR4-DDR5 özelinde şirket işletmiyorsanız USB'den Boot etmeye gerek yok. Neredeyse Overclock camiasında kimse kullanmaz şu anda. Windows ortamı yeterlidir, sadece arka planı arındırın ve bellek temizliği uygulayın ilettiğim programla. Yeterlidir. EXPO/XMP de bir OC profilidir, bu test araçlarına ihtiyaç var o yüzden.

Oradaki link güvenilir midir acaba? O yüzden kendi sitesinden indirmek istemiştim. Config programın içerisinde mevcut değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…