Selam, elimde 2 adet PC bulunuyor. Biri DDR4 sistem ve DDR5'e geçirmeyi düşünüyorum. Ryzen 5 5500 - B450M S2H - Fury Beast 8 GB DDR4 - XPG D41 8 GB RGB RAM - Cooler Master Masterbox MB501L - Game Booster 240 mm sıvı soğutma - Xigmatek 650W 80+ Power Supply var. Bu sistemde ekran kartı yok; PSU ekran kartımla uyumlu olmadığı için sisteme start veremiyorum şu an. Fakat 2025 Ocak'ta sistemde RX 5500 XT ile kullanılıyordu. Eve arkadaşım vesaire kalmaya gelince kasa, PSU, sıvı soğutma dışı kutu, faturalı ürünlerin hepsi temiz, sorunsuz. Kasanın önünde 3 adet Rampage fan ve controller, arkada 1 adet egzoz fan duruyor. Ben bu parçaları satıp bu sistemi DDR5'e uygun yoldan nasıl geçirebilirim? Veya mantıklı olur mu? Bende 5090 mevcut ana setup'ımda zaten. Fakat bu sistemden ne olur, onu düşünüyorum. Ya da bu parçaları toplu satsam kaça gider? Yükseltmek yerine setup'a AiO Tryx Panorama SE sıvı soğutma alabilirim. Eğer o civara giderse az bir şey eklerim üste.
Detaylar
Kim cevapladı?RoketTeknoloji
Çalışkan
Ram'i 16 GB yapıp bir dene bence
DDR5 sistem için anakart + işlemci değiştirmen lazım ki çok maliyetli olur
DDR5 sistem için anakart + işlemci değiştirmen lazım ki çok maliyetli olur
RAM'i 16 GB yapıp bir dene bence.
DDR5 sistem için anakart + işlemci değiştirmen lazım ki çok maliyetli olur.
RAM 16 zaten 2 adet RAM var Fury ve XPG D41 8x2
Sistemin DDR4 için based bir sistem. DDR5'in ucuz yollusu filan olmaz artık. Üstteki kalın yazıdaki parçaların piyasa değerini tam hesaplayamam da en iyi durum 10 bine yakın kazanırsın.
10 biraz az değil mi bu minimalde sadece parçalara kasa Power sıvı soğutma olmadan RAM anakart işlemci Wraith Stealth ile 11-12 istenmiş birkaç ilana baktım.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-