Normalde 2x8 16 GB 2 kit RAM'e sahiptim ve 2x8 olarak aynı RAM kitinden daha satın aldım. Sıkıntım şu 6000 MHz de kullanamıyorum 4x4 olarak, 2x4 olarak çalışıyor. 4x4 olarak şu an 5000 MHz'de stabil olarak kullanmaktayım şu anda. Bu performansa etki eder mi?
Kontrol ettim, İkisinin de yongaları değerleri her şeyi aynı. Fakat 6000 MHz'de çalışmıyorlar 4x4 olarak. Genelde Overwatch 2 ve MMO oyunları oynuyorum. Hiç düşünmemiştim böyle bir problem yaşayacağımı bayağı bir sinirim bozuldu şahsen ne yazık ki.
Elle değer girip deneyimleme yaptım fakat, Zen Serisi hakkında çok detaylı bilgim olmadığı için ( OC ve diğer işlemler açısından ) pek sağlıklı sonuçlar alacağımı düşünmüyorum.
Bu arada kullandığım anakartı da atayım belki T-Topology supportu vardır.
The ROG Strix B650-A Gaming WiFi is a future-forward platform with 12 + 2 power stages, hyperspeed DDR5 memory, and next-gen PCIe® 5.0 storage capabilities. It is equipped with three M.2 slots with heatsinks, a USB 3.2 Gen 2x2 port, WiFi 6E, AI Networking, Two-Way AI Noise Cancelation, and Aura...
EXPO açık şekilde 5600 denedim, sistem hiç açılmıyor, düzeltme ekranına dönüyor. Ondan önce 5400 MHz kullanmıştım 1-2 günlük kullanımdan sonra PC gene açılmadı mecbur 5000'lere kadar düştüm. Şu an 5000 MHz olarak sıkıntı yaratmıyor. Manuel olarak 5600 deneyebilirim, sonucu size yazarım olmadı hocam.
RTT ve Omaj değerleri yapmadıgın sürece 6000 MHz kullanamazsın. Ayrıca 1 Gbit IC'ler çok kötü performans veriyor. Sana önerim 4x8 RAM'ini satıp 2x16 kit alman.
Performans olarak gerçekten de çok kötü sonuçlar aldım. 2x8 olarak kullandığımda Overwatch da sürekli yüksek FPS'ler alırken 4x8 kullandığımda FPS gerçektende %25-30 oranında daraldı. RAM önerilerinize açığım 2x16 olarak.