Çözüldü DDR5 RAM'lerin düşük MHz'de çalışması performansı etkiler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darkageman12

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba;

Normalde 2x8 16 GB 2 kit RAM'e sahiptim ve 2x8 olarak aynı RAM kitinden daha satın aldım. Sıkıntım şu 6000 MHz de kullanamıyorum 4x4 olarak, 2x4 olarak çalışıyor. 4x4 olarak şu an 5000 MHz'de stabil olarak kullanmaktayım şu anda. Bu performansa etki eder mi?

Kullandığım RAM'ler;

Kingston Fury Beast KF560C36BBEK2/16 16 GB (2x8GB) DDR5 6000MHz CL36 Siyah Gaming RAM (Bellek)​

Normalde Intel kullanıyordum 10700 KF'den geçtim son zen serileri hakkında duyumlarım RAM performansının çok önemli olduğuydu.

Ryzen 7 7700X işlemci kullanıyorum.

Desteklerinizi rica eder, iyi Sosyaller dilerim.

Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
4 RAM ile çoğu anakartta böyle olabiliyor. Elle de değer girip deneyebilirsiniz.
Sıradan bir ev kullanıcısıysanız pek bir performans kaybınız olmaz. Sorunsuz kullanırsınız. Kafaya takmaya değmez.

2X8 ile 2x16GB aynı model ailesine sahip olsa bile, farklı yongaları kullanıyor olabilir. Kontrol etmekte fayda var.

Kontrol ettim, İkisinin de yongaları değerleri her şeyi aynı. Fakat 6000 MHz'de çalışmıyorlar 4x4 olarak. Genelde Overwatch 2 ve MMO oyunları oynuyorum. Hiç düşünmemiştim böyle bir problem yaşayacağımı bayağı bir sinirim bozuldu şahsen ne yazık ki.

4 RAM ile çoğu anakartta böyle olabiliyor. Elle de değer girip deneyebilirsiniz.

Çözüm
Elle değer girip deneyimleme yaptım fakat, Zen Serisi hakkında çok detaylı bilgim olmadığı için ( OC ve diğer işlemler açısından ) pek sağlıklı sonuçlar alacağımı düşünmüyorum.

Bu arada kullandığım anakartı da atayım belki T-Topology supportu vardır.

Son düzenleme:
EXPO açık şekilde 5600 denedim, sistem hiç açılmıyor, düzeltme ekranına dönüyor. Ondan önce 5400 MHz kullanmıştım 1-2 günlük kullanımdan sonra PC gene açılmadı mecbur 5000'lere kadar düştüm. Şu an 5000 MHz olarak sıkıntı yaratmıyor. Manuel olarak 5600 deneyebilirim, sonucu size yazarım olmadı hocam.

RTT ve Omaj değerleri yapmadıgın sürece 6000 MHz kullanamazsın. Ayrıca 1 Gbit IC'ler çok kötü performans veriyor. Sana önerim 4x8 RAM'ini satıp 2x16 kit alman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…