DDR5 Sistem Tavsiyesi

Direk tek siteden mi alacaksınız ? Ona göre Intel sistem bulurum. Intel istemenizin sebebini sorabilir miyim ? 13400F'e karşılık 7500F hem daha ucuz hem de daha ileriye dönük.

Intel olmasındaki şart ne? Hazır AMD 9000 çıkacakken ölmüş Intel sokete para yatırma. Bende 12100F var da neyime yarıyor ki? 15. nesil takamıyorum mesela.

Uzun zamandır Intel kullanıyorum. Masaüstünde de, dizüstünde de kullandım, hep memnun kaldım. Ondan önce AMD kullanıyordum, çok sorun yaşadım. Temkinliyim o yüzden. Bir de AMD darboğaz yapıyor diyenleri çok gördüm. Ama tabi ne kadar doğrudur bilmiyorum. Çok hakim değilim dediğim gibi.

Direk tek siteden mi alacaksınız ? Ona göre Intel sistem bulurum. Intel istemenizin sebebini sorabilir miyim ? 13400F'e karşılık 7500F hem daha ucuz hem de daha ileriye dönük.
Fark etmez aslında. Hazır sistem de alabilirim, farklı sitelerden toplayabilirim de. Benim için önemli olan aslında bileşenleri doğru seçmiş olmak. Hazır yeni sistem toplamaya da karar vermişken 2K'ya geçiş yapmak istedim. Ama bütçeyi biraz daha zorlamam gerekecek sanırım.

AMD şu an Intel'den daha iyi konumda. Darboğaz dediğiniz gibi bir şey değil. İşlemcinin ekran kartını besleyemeyecek kadar güçsüz olması lazım. Intel'de de darboğaz olabilir. Aldığınız parçaya bağlı. Size önerim AMD'dir. 7500F şu an da 4070 Super'i besleyebiliyor.
Eskiden hangi AMD işlemciyi kullanıyordunuz bu arada ? Çoğu hazır sistemde 7500F kullanılıyor. Çünkü gayet güçlü bir işlemci. Intel'e verdiğiniz farka değmez.

Dediğim gibi performans olarak farksız bir işlemciye sadece Intel diye 4060 Ti alacaksınız. Neredeyse 20-30 FPS fark demek bu.

Ryzen serisini kullanmadım hiç, FX serisinde kaldım AMD de, yanlış hatırlamıyorsam FX 6100 kullandım en son. Ama emin değilim tabii uzun zaman oldu. AMD için ayrıca araştıracağım, teşekkür ederim. Farklı sistem önerileriniz varsa, işlemci fark etmeksizin gönderebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstte attığım 7500F ve 4070S'li sistem alınabilir. Bende şahsen kullanıyorum işlemciyi. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Kasayı FSP yapıp işlemci soğutmaya da Thermalright Peerless Assassin koyarsanız tertemiz olur. SSD'yi de Kingston NV2'ye çekin. Anakartı da MSI PRO B650M-P yapın.

Hocam büyük ihtimalle yaşadığınız sorun ya işlemcinin ömrünün tükendiğindendir veya başka bir sorundur. Sıfır AMD Ryzen işlemcilerinde bir problem yaşamazsınız. İşlemcide AMD daha iyi İntel'e göre.

Monitör olarak bunlardan birini seçebilirsiniz. Hepsi fiyatlarındaki en iyi monitörler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…