Çözüldü DDU sonrası yeni sürücüde Alt+Tab gecikmesi sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan merajo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 274
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

merajo

Çalışkan
DDU Uninstaller ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeni sürücüyü kurduktan sonra 30 saniye gecikmeli Alt+Tab atıyorum. Sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Sorunu eski driver yükleyerek ve CMD komutu ile çözdüm, uğraşlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar çok sağ olun.
DDU uninstaller ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeni sürücüyü kurduktan sonra 30 saniye gecikmeli Alt+Tab atıyorum. Sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Oyunu tam ekran mı kullanıyorsunuz? Sorun olan oyunda alt+enter yapıp öyle Alt+Tab atmayı deneyin.

Olmazsa görüntü modunu pencereli tam ekran yapıp deneyin bakalım.

Oyunu tam ekran mı kullanıyorsunuz? Sorun olan oyunda alt+enter yapıp öyle Alt+Tab atmayı deneyin.

Olmazsa görüntü modunu pencereli tam ekran yapıp deneyin bakalım.
Oyunu tam ekranda oynuyorum, dediğinizi yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Tam ekran pencereli mod da oyun çok kötü hissiyat veriyor, maç içerisinde denedim; hızlı Alt+Tab atıyor eskisi gibi fakat pencereli tam ekran modu aşırı kötü hissiyata sahip.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kullandığınız Hz değeri monitörün en fazla desteklediği Hz değerinde öyle değil mi yani 144 Hz destekliyorsa 144 Hz de mi?

AMD/Nvidia ekran kartı driver menüsünden oyun içi katman (overlay) kapatıp öyle deneyin.

Değişen hiçbir şey olmadı maalesef Alt+Tab gecikme sorunu hâla devam ediyor.

4070 Super Windows 11 mevcut.

Sorun ya driverdan ya da Windows optimizasyonundan kaynaklı gibi. DDU ile driverı tekrardan silin. DDU ile driverı silmeden önce güvenli moda geçip ekran kartı driver sürümünün en güncelden bir önceki driver sürümünü indirip kurun. Yine aynı sürüm yaşanırsa belirtin lütfen.

Maalesef sorun hâla devam ediyor.

Alt+Tab sorunu sadece oyunlarda mı yaşanıyor yoksa masaüstünde bile pencere geçişlerinde yaşanıyor mu?
Win+D yaparken de aynı yavaşlık söz konusu mu?

@lyqwed hocam haklı driver kaynaklı bir sorun bu yüksek ihtimalle. Yazdıklarımı adım adım yaparsanız sorununuz çözülecektir hocam.
  • Güvenli Moda girmeye gerek yok, isteğe bağlı güvenli modda DDU ile sürücüleri sildikten sonra;
    • 560, 566, 576 nolu sürücüleri indir öncesi yada sonrası olmasın. Öncesi güncel değil sonrası stabil değil.
  • Verdiğim sürücüleri indirip temiz kurulum ile kurun.
  • Win+R> services.msc >NVDIA ile alakalı her şeyi durdurun daha sonra>
  • Win+X>Terminal(Yönetici)> sırası ile verdiğim kodları çalıştırın.
    • Kod:
      sfc /scannow
      DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Sorunun bu adımlardan sonra çözülmesi gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…