Çözüldü Debian nasıl tam teşekküllü kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar. İki cihazıma Debian KDE kurdum. Biri Lenovo laptop (81VU), diğeri de i7 3770S ve GTX 1060 içeren bir masaüstü.

Laptopta Bluetooth dışında şu an sorunum yok ancak masaüstünde aşırı büyük sorunlarım var. Örneğin önceden kurduğum gibi NVIDIA sürücüsünü kurmaya çalışırsam sistem çöküyor, giriş yaparken GUI çöküp geri açılıyor. Kernel güncellediysem (Backports) de hiç açılmıyor NVIDIA yüzünden. Bu konudaki çözümü de denedim ancak işe yaramadı, onda da Kitty'deyken hata aldım.

Bir de tam teşekküllü olması için sisteme önerdiğiniz programlar var mı? Benim program açısından tek şikayetim görsel görüntüleyicisi. Tasarım olarak biraz çirkin, öneriniz var mı? Örneğin Windows'taki ImageGlass gibi şık bir şey var mı? Veya Wine ile direkt ImageGlass kullanabilir miyim?

Bir de ayarlardan Sweet Mars KDE temasını indirmeye çalıştım ancak indirilmiyor, sanırım sunucu olumlu yanıt vermiyor, diğer temalarda da binbir tane farklı hata alıyorum. Son olarak laptopta da Bluetooth çalışmıyor. Aslında çalışıyor ancak JBL T6400T kulaklığa bağlanamıyor.

Kütüphanede rastgele birinin kulaklığına bağlandı mesela. Üstüne kulaklığım eşleşme menüsüne geliyor ancak bağlan dersem görseldeki hatayı alıyorum. Main. Conf dosyasından ControllerModeseçeneğini Dual modundan Bredrmoduna almayı denedim ancak işe yaramadı.

2025-03-23_18-09.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anladım hocam teşekkür ederim. Bir de Netinstall ne diye bakmaya çalıştım ama bağlandığım internet biraz kötü olduğundan pek anlamadım. Anlatma şansınız var mı rica etsem?
Kabaca, kurulumda kullanılacak dosyaların file system üzerinden olmadan, yani kurulum için kullandığınız iso kullanılmadan bootstrapping (rootfs'in root diskine yazılması) sırasında fetchlenip kurulum sırasında kullanılması sağlanan installation türü. Kurulum sonrası bütün paketler kullandığınız depodaki en güncel haliyle diske yazılıyor. Bununla beraber offline installation'un sebep olduğu bütün hataları önlemiş oluyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar. İki cihazıma Debian KDE kurdum. Biri Lenovo laptop (81VU), diğeri de i7 3770S ve GTX 1060 içeren bir masaüstü. Laptopta Bluetooth dışında şu an sorunum yok ancak masaüstünde aşırı büyük sorunlarım var. Örneğin önceden kurduğum gibi NVIDIA sürücüsünü kurmaya çalışırsam sistem çöküyor, giriş yaparken GUI çöküp geri açılıyor. Kernel güncellediysem (Backports) de hiç açılmıyor NVIDIA yüzünden. Bu konudaki çözümü de denedim ancak işe yaramadı, onda da Kitty'deyken hata aldım. Bir de tam teşekkürlü olması için sisteme önerdiğiniz programlar var mı? Benim program açısından tek şikayetim görsel görüntüleyicisi. Tasarım olarak biraz çirkin, öneriniz var mı? Örneğin Windows'taki ImageGlass gibi şık bir şey var mı? Veya Wine ile direkt ImageGlass kullanabilir miyim? Bir de ayarlardan Sweet Mars KDE temasını indirmeye çalıştım ancak indirilmiyor, sanırım sunucu olumlu yanıt vermiyor, diğer temalarda da binbir tane farklı hata alıyorum. Son olarak laptopta da Bluetooth çalışmıyor. Aslında çalışıyor ancak JBL T6400T kulaklığa bağlanamıyor. Kütüphanede rastgele birinin kulaklığına bağlandı mesela. Üstüne kulaklığım eşleşme menüsüne geliyor ancak bağlan dersem görseldeki hatayı alıyorum. Main. Conf dosyasından ControllerModeseçeneğini Dual modundan Bredrmoduna almayı denedim ancak işe yaramadı.

Eki Görüntüle 134765
Belirttiğiniz konudaki sürücü indirme yolu yanlış bir yol. Yaşadığınız sorun sürücü kurma girişiminden sonra olduysa bundan kaynaklanmış. Paket yöneticisi ile kurmanız gerekiyor Nvidia sürücüsünü.

Kurulum için kesinlikle netinstall kullanmanızı öneriyorum.

Belirttiğiniz konudaki sürücü indirme yolu yanlış bir yol. Yaşadığınız sorun sürücü kurma girişiminden sonra olduysa bundan kaynaklanmış. Paket yöneticisi ile kurmanız gerekiyor Nvidia sürücüsünü.

Kurulum için kesinlikle netinstall kullanmanızı öneriyorum.
Anladım hocam teşekkür ederim. Bir de Netinstall ne diye bakmaya çalıştım ama bağlandığım internet biraz kötü olduğundan pek anlamadım. Anlatma şansınız var mı rica etsem?

Kabaca, kurulumda kullanılacak dosyaların file system üzerinden olmadan, yani kurulum için kullandığınız iso kullanılmadan bootstrapping (rootfs'in root diskine yazılması) sırasında fetchlenip kurulum sırasında kullanılması sağlanan installation türü. Kurulum sonrası bütün paketler kullandığınız depodaki en güncel haliyle diske yazılıyor. Bununla beraber offline installation'un sebep olduğu bütün hataları önlemiş oluyorsunuz.

Çözüm

Anladım hocam teşekkür ederim. Peki bahsettiğim Bluetooth sorununu nasıl çözebilirim? Aynı cihazda da önceden Wi-Fi sorunu olmuştu, hatta sizle düzelttik :D

Son düzenleme:
Resim görüntüleyicisi olarak Gnome'un Resim Görüntüleyicisini tavsiye ederim. Şık ve sade bir arayüze sahip.
Hocam aklımdaki gibi değil ama bu da müthişmiş 😍 Sistemi kurunca deneyeceğim, teşekkürler.

@5670, hocam dediğiniz gibi indirdim ve şuan gördüğüm kadarıyla kaymak gibi 😍 Sürücüleri de indirip son durumları yazacağım. Bir de Ubuntu'da şu caps lock gecikmesini kapatmak için bir config dosyası vardı, onu nasıl yapabilirim bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Hocam aklımdaki gibi değil ama bu da müthişmiş 😍 Sistemi kurunca deneyeceğim, teşekkürler.

@5670, hocam dediğiniz gibi indirdim ve şuan gördüğüm kadarıyla kaymak gibi 😍 Sürücüleri de indirip son durumları yazacağım. Bir de Ubuntu'da şu caps lock gecikmesini kapatmak için bir config dosyası vardı, onu nasıl yapabilirim bilginiz var mı?

Uygulayın. Eğer düzgün bir şekilde çalışırsa 4. adımı her startupda yapmak için bir shell script oluşturup her startupda çalışmasını sağlayabilirsiniz. Örnek script:

Bash:
#!/bin/sh
xkbcomp -w 0 /path/to/xkbmap $DISPLAY

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt