DeepCool LE520 sıvı soğutucudaki fanlar dönmüyor

pattislicorba

Üyecik
Yeni bilgisayar topladım, her şeyi sorunsuz yaptım. Sistemi ilk başlattığımda hiçbir sıkıntısı yoktu, çok güzel çalışıyordu. Sonra bir anda RGB'leri kırmızı yanıp sönmeye başladı (uyarı ışığı gibi), aynı zamanda fanlar da dönmüyordu. Sistemi yeniden başlattım, düzelmedi. Daha sonra kabloları yanlış takmışımdır diyerek kontrol ettim. Doğruydu, kablolarını söküp bir daha taktım. Bu sefer de kırmızı ışık gitti ama hâlâ fanlar dönmüyordu. 1 saat kadar böyle kaldı, Windows falan kurdum. Şu anda tekrar kırmızı ışık sorunu yaşıyorum, aynı zamanda fanlar da dönmüyor.

Dosya Ekleri

• 20260509_190634.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 26
Hocam pompa çalışıyor gibi duruyor çünkü blok ışık veriyor ama radyatör fanları büyük ihtimalle CPU_FAN / SYS_FAN yerine yanlış huba ya da sadece RGB kontrolcüsüne takılmış. O yüzden ışık var ama fan motoruna güç gitmiyor olabilr.

Pompa kablosu = AIO_PUMP / CPU_OPT
Radyatör fanları = CPU_FAN şeklinde olmalı. PWM kablosu takılı değilse fan dönmez ama RGB yine yanar.

Kırmızı yanıp sönme de fan hatası veya CPU fan algılanmıyor uyarısı. BIOS’a girip CPU fan RPM görünüyor mu kontrol edin. 0 RPM yazıyorsa bağlantı tarafında sorun var büyük ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…