Dell Alienware AW2724DM 27" 2K monitör alınır mı?

mehmet9998

Çalışkan
Dell Alienware AW2724DM bu monitörü beğendim ve güzel duruyor. Şu an 1080p kullanıyorum ama Hz yüzünden değiştirmek istiyorum. Almışken geleceğe dönük 2K bir monitör mü alsam, yoksa 1080p mi alsam bilemedim.

Kartım 3060 12 GB.
İşlemci i3 13100F.
RAM 16 GB DDR4 3200.

Sistem degistiricektim fakat 5.seri pek hoşuma gitmedi, bende zaten GTA PC'ye çıkana kadar daha vakit var diye monitör değişeyim dedim. Performans testlerini izledim ve beğendim ama emin olamadım. Bir sorun olur mu bu sistemle 2K.

Son düzenleyen: Moderatör:
3060 12GB 2k oyunlarda işini görür ama uzun ömürlü olmaz. Bilgisayarı yükseltene kadar idare eder ve 2k oyun oynatacak bir sisteme geçecekseniz almışken monitörü 2k alıp yeni sisteme hazır tutmak çok mantıklı olur.

Attığın monitör tabiri caizse taş gibi, gözün kapalı alabilirsin.

Hocam 2yil idare eder mi 6. seri çıkana kadar AMD hakkında bilgim yok alırsam NVIDIA almak istiyorum fakat 5 serisi tam kazık gibi duruyor fiyat açısından değil de kronik sorunlar RAW performansı vesaire o yüzden zaten CS Valorant hikayeli olarak da RDR GoW Elden Ring gibi oyunlar oynuyorum bunları Low'a çekmeme gerek kalmaz değil mi vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

CS, Valorant gibi oyunlarda çoğunlukla FPS işlemciye bağımlı kalıyor o yüzden pek değişmiyor. RDR gibi AAA oyunlarda low'a kadar düşmenize gerek kalmaz diye düşünüyorum orta ve orta yüksek ayarlarda rahatça oynarsınız. Zaten youtube üzerinde 3060 12GB 1440p gaming diye aratırsanız testlere bakabilirsiniz günümüz oyunlarının neredeyse tamamına yetebilmiş, orta ve üstü ayarlarda oynatabilmiş.
Yetmediği yerde DLSS açarsınız, ben pek sevmem kendisini ve türevlerini ama sizi rahatsız etmiyorsa bedava FPS

Kısacası şimdiye kadar çıkmış oyunlar için yeterli fakat yeni çıkan ve çıkmaya devam eden oyunların kare oluşturma teknolojilerine fazla güvenerek optimizasyon özürlü çıktığını düşünürsek yetmeme ihtimali var.

Anladım hocam bilgi için sağ olun zaten ortalama hikayeli bir oyunu 50 FPS oynasam yeter ve genellikle bir oyunu 4 5 ay oynuyorum o yüzden yeter diye düşünüyorum yardım için çok teşekkür ederim iyi günler hocam.

Rica ederim iyi günler hocam, şimdiden hayırlı olsun.

Bir önceki monitörün bu modeldi. Şu an Oled kullanıyorum. Gayet iyi bir monitör. Tek kusuru standart olarak 165 HZ olması. 180 HZ için menüsünden hız aşırtmayı açmak lazım. Fakat 180 HZ olarak kesinlikle kullanmayın. Monitör zamamla kafayı yiyor. 165 HZ ile çok stabil, kaliteli ve düşük giriş gecikmeli bir monitör. HDR özelliği ise HDR 400 monitörlerden bariz iyi. HDR 600 sertifikasına sahip olmak için maksimum 600 nit parlaklığa çıkabiliyor, az da olsa işe yarar bölgesel aydınlatma var ve HDR 600 sertifikasını gören oyunlarda HDR açıkkennoyun renk paleti 16 milyon renkten 1 milyar renge çıkıyor. Diğer monitörlerde Nvidia ayarlarındam manuel 10 bit işe 1 milyar renk açınca oyunlar 1 milyar renge geçmiyor malesef. HDR destekli oyunlar HDR 500 ve üzeri sertifika istiyor 1 milyar renk için.
Bu sebeple Dell'in bu modeli gayet iyidir. Bunun daha yüksek HZ'li modeli var ama çok sorunlu, ghostingi çok rahatsız edici deniyor.

Anladım hocam. Peki sizin sistemle alakalı bir yorumunuz var mıdır?

Anladım hocam. Peki sizin sistemle alakalı bir yorumunuz var mıdır?
RTX 2070 ile o monitörde DLSS kalite modunda bayağı iyi FPS aldım. Nvidia'nın yeni DLSS algoritması ile DLSS dengeli veya performansda gayet kullanılabilir çok yüksek FPS için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…