Detaylar
Kim cevapladı?SpeedBeast34
Üstün
Babamdan kalma eski bir Dell Inspiron Mini 1012 atom CPU laptop var elimde ne olarak değerlendirebilirim önerileriniz var mıdır?
Inspiron mini 1012 bugün güçlü bilgisayar olarak değil, küçük görev cihazı olarak değerlendirebilirsin kullanışlı olmalı bu tip PC'ler SSD + hafif Linux kur yazı yazma, not alma, PDF okuma.
Mutfakta tarif bilgisayarı film / müzik arşiv cihazı.
Linux deneme makinesi evde mini server dosya depolama / Torrent en mantıklısı aslında 2 GB RAM + SSD tak Linux Mint Xfce veya Lubuntu kur. O zaman hâlâ keyifle kullanırsın.
Aslında bundan çok güzel OpenWrt X86 olur fiber kullanıyorsanız bir bakın derim.
HDDKullanıyorum
Üstün
Babamdan kalma eski bir Dell Inspiron Mini 1012 atom CPU laptop var elimde ne olarak değerlendirebilirim önerileriniz var mıdır?
Ubuntu server + Casaos güzel bir homeserver olur gibi.
Ubuntu server + casaos güzel bir homeserver olur gibi.
RAM biraz limitte kalıyor hocam onun için.
shipnavigatör
Çalışkan
teknik olarak bakarsak bu cihaz artık günlük kullanım için baya zayıf kalıyor, özellikle atom işlemci yüzünden.
yine de tamamen kenara atmalık değil. şöyle değerlendirebilirsin:
ama şunu net söyleyeyim, günümüzde chrome + youtube + çoklu sekme gibi şeylerde baya zorlanır, o yüzden beklentiyi düşük tutmak lazım.
yine de tamamen kenara atmalık değil. şöyle değerlendirebilirsin:
- hafif bir linux (lubuntu, linux mint xfce gibi) kurup basit internet + yazı işleri
- sadece müzik/film açmak için ikinci cihaz
- eski oyunlar için nostaljik makine
- evde “yedek bilgisayar” olarak durması
ama şunu net söyleyeyim, günümüzde chrome + youtube + çoklu sekme gibi şeylerde baya zorlanır, o yüzden beklentiyi düşük tutmak lazım.
Pekmen
Çalışkan
Aslında bundan çok güzel OpenWrt X86 olur fiber kullanıyorsanız bir bakın derim.
Şu an normalde Xiaomi AX6s (AX3200) cihazımda aktif olarak kullanıyorum OpenWrt bunun yanına acaba ufak bir nas tarzı bir şey mi yapsam diye düşünüyorum ama daha farklı fikirler duymak için yazdım buraya bir de nas kurma hakkında fazla bilgiye sahip değilim onu detaylı araştırmam gerekiyor.
Ubuntu server + casaos güzel bir homeserver olur gibi.
RAM'i 1GB çok düşük kalır.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-