Deneme sınavına girmeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crexy.x
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 573
  • Etiketler Etiketler
    deneme

crexy.x

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Perşembe günü okul deneme yapıyor ve bu sefer ücretsizmiş. Genelde ücretli olduğu için bu açıdan bir sorun yok. 8. sınıfım ve ilk denememde 267 almıştım, bu da moralimi bozmuştu. Ortalama 88 ile takdir aldım, derslerimi her gün yapar ve tekrar ederim. Özellikle matematik konu anlatımlarını izlemeyi ve soru çözmeyi severim, ancak deneme sorularında hep takılıyorum. Çoğunlukla kendim paragraf kitabı çözüyorum ve çoğu doğru çıkıyor. "Güçlendiren" ve "Fenomen A" kitaplarım var; "Fenomen A"yı yeni aldım, "Güçlendiren" kitabının ise 320 sayfasından 225 sayfasını çözdüm. Şimdi perşembe günü tekrar denemeye gireceğim ama düşük alırım diye korkuyorum.

Kendime deneme kitabı da aldım; "Devler Karması" adlı kitapta 7 farklı deneme bulunuyor. LGS’ye de her gün en az 1, en fazla 3 saat çalışıyorum; ortalamam ise 2-2,5 saat civarında. Sınava az kaldı ve bu beni tedirgin ediyor. Denemelerde özellikle sayısalda zorlanıyorum. Fen bilimlerinde yanlışlarım genellikle dikkat hatalarından kaynaklanıyor, matematikte ise büyük sorun yaşıyorum. Konuyu anlıyorum, test çözüyorum ve yanlışlarım az oluyor ama denemelerde yanlışlarım artıyor, bu da motivasyonumu çok düşürüyor. Ne yapmam gerekiyor? 15 Haziran’a kadar yetiştirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 430 için en az kaliteli 150 soru o da en az

Ve soru sayısı belirlemek çokta mantıklı gelmiyor. Eve git dınlen yemeğini ye sonra yatana kadar çalış mesela

Hocam 430 için en az kaliteli 150 soru o da en az.

Ve soru sayısı belirlemek çok da mantıklı gelmiyor. Eve git dınlen yemeğini ye sonra yatana kadar çalış mesela.

O zaman sıkılırım hocam bilmiyorum ne yapacağım kafam çok karışık.

@Bronzen,

Hocam 60 soru falan yapsam çok mu zor birde etkinlik kitabi var dogru yanlış eşleştirme boşluk doldurma.

Dediğim o 60 soru ders tekrarı o kitaptaki etkinlikler doğru yanlış boşluk doldurma eşleştirme falan konu tekrarı anlatımı ile olur mu hocam? @Bronzen

Son düzenleme:
Doğru yanlış soruları sınava yönelik çok değil.

İlk başta 40 ile başlayıp yavaş yavaş alıştırıp soru sayılarını artıracağım zaten konu anlatımdada örnekler çözüyor elimden geleni yapacağım matematik için paragraf da gerekiyor ama benim paragrafim çok iyi zaten ama pek etkisini göremedim matematikte.

Deneme sınavlarına girilmeli. Hastalık vs. durumlar olmadığı sürece girmeni tavsiye ederim.
Gireceğim hocam olsun yanlışlarımı öğrenip konu tekrarı yaparım.

Hocam bugün 44 soru çözdüm ama fark ettim verimli yaptığımı istekli bir şekilde yaptım ve bir değişik oldu eskiden yapardım ve doğruları kontrol edip Full olsa bile normal bir şekilde kenara çekilirdim bugün biraz başım ağrıdığı için az çözdüm 20 paragraf 16 fen bilimleri 8 soru matematik Matematik'te bazılarını kendim yaptım bazılarını çözümlerini izledim ama ağırlık çözümlerini izleyerek matematikte ama soru tiplerini anladım nasıl yapıldığını yavaş yavaş soru sayılarını artıracağım bugün test çözdüm soru çözümü izledim YouTube'dan farklı ve konu tekrarı yaptım sizce nasıl soru sayısını günden güne artırırsam bana nasıl ilerlemem gerektiği hakkında bilgi verebilir misiniz rica etsem @Bronzen

@Bronzen

Son düzenleme:
100 üstüne çıkabilirsen şubat sonuna kadar güzel olur ve matematiği her gün çöz. Onun haricinde hangi ildesin?

100 üstüne çıkabilirsen şubat sonuna kadar güzel olur ve matematiği her gün çöz. Onun haricinde hangi ildesin?

Ankara Sincan hocam neden sordunuz.

Matematiği anlamasam bile soruları yapamazsam çözümlerini izleyerek yapmaya çalış anlamaya çalışayım mi?

@Bronzen

Matematiği anlamasam bile soruları yapamazsam çözümlerini izleyerek yapmaya çalış anlamaya çalışayım mi?

@Bronzen
Kar tatili var mı diye merak ettim.

@Bronzen
Uğraşmadan izlersen bir şey katmaz sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…