Deneme sınavına girmeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crexy.x
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 573
  • Etiketler Etiketler
    deneme

crexy.x

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Perşembe günü okul deneme yapıyor ve bu sefer ücretsizmiş. Genelde ücretli olduğu için bu açıdan bir sorun yok. 8. sınıfım ve ilk denememde 267 almıştım, bu da moralimi bozmuştu. Ortalama 88 ile takdir aldım, derslerimi her gün yapar ve tekrar ederim. Özellikle matematik konu anlatımlarını izlemeyi ve soru çözmeyi severim, ancak deneme sorularında hep takılıyorum. Çoğunlukla kendim paragraf kitabı çözüyorum ve çoğu doğru çıkıyor. "Güçlendiren" ve "Fenomen A" kitaplarım var; "Fenomen A"yı yeni aldım, "Güçlendiren" kitabının ise 320 sayfasından 225 sayfasını çözdüm. Şimdi perşembe günü tekrar denemeye gireceğim ama düşük alırım diye korkuyorum.

Kendime deneme kitabı da aldım; "Devler Karması" adlı kitapta 7 farklı deneme bulunuyor. LGS’ye de her gün en az 1, en fazla 3 saat çalışıyorum; ortalamam ise 2-2,5 saat civarında. Sınava az kaldı ve bu beni tedirgin ediyor. Denemelerde özellikle sayısalda zorlanıyorum. Fen bilimlerinde yanlışlarım genellikle dikkat hatalarından kaynaklanıyor, matematikte ise büyük sorun yaşıyorum. Konuyu anlıyorum, test çözüyorum ve yanlışlarım az oluyor ama denemelerde yanlışlarım artıyor, bu da motivasyonumu çok düşürüyor. Ne yapmam gerekiyor? 15 Haziran’a kadar yetiştirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olur ama 10 sorunun 1-2 çözüp kalanını izliyorsan konuyu bilmiyorsundur. Elbet çıkar 1-2 soru yapamadığın
Konuyu biliyorum çözmeye gelince unutuyorum matematikte o zaman önce defterden okuyup öyle çözeyim umarım işe yarar matematik moralimi bozuyor.

@Bronzen,

Matematikte oluyor sadece bu.

Son düzenleme:
Moral bozmaya gerek yok.
Gün 1 mat 8 fen 16 paragraf 20 toplam 44.
Gün 2 rahatsızdım ve canım istememedi dinlendim o gün.
Gün 3 21 paragraf 16 fen toplam 37 matematik 1-2 soru yapıp sinir oldum o yüzden yapmadım o gün matematik
Gün 4 (bugün) 21 paragraf 14 matematik 16 fen toplam 51 bugün Fen'de anlamadığım soru diğerlerinden biraz fazla oldu çözümlerini izleyip anladım matematikte 6-7 soru yaptım geri kalanları bazılarını dikkat hatasından bazılarını hiç anlamadım konu karakök'ün bir konusuydu çözümlerini izleyerek anladım o soruları da hocam böyle yapmam iyi olur mu bazen neredeyse hiçbirini anlamıyorum değişiyor konuya ve bana göre yavaş yavaş soru sayılarını artırarak bazen azalma olabiliyor nasıl gidiyorum ve test dışında konu anlatım bulunca YouTube'dan izliyorum ve tekrar yapıyorum düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum (3-4 günden beri ağırlık vermeye çalışıyorum az kaldı LGS'ye.)

@Bronzen

Soru sayısını biraz arttırmışsınız güzel bir gelişme. Matematiğide ağırlık vermeniz gerekli kat sayısı en fazla olduğu için 1 soru sosyal yerine 1 matematik yapmak sınavda daha fazla puan getireceği için. Şubat sonuna kadar bir düzene oturursanız güzel olur.

İngilizce din ve inkılap için ne yapayım?

Matematiğe ağırlık verecek ama soruları yapmakta sorun çekiyorum çözümlerini izleyerek yapsam LGS de yapabilir miyim acaba?

@Bronzen,

@Bronzen

Son düzenleme:
İngilizce din ve inkılap için ne yapayım?

Matematiğe ağırlık verecek ama soruları yapmakta sorun çekiyorum çözümlerini izleyerek yapsam LGS de yapabilir miyim acaba?

@Bronzen,

@Bronzen
Sosyale ben hiç bakmadan inkılap ve ingilizceyi fullemiştim. Seviyenize bağlı.
Soruları yapmakta sorun nasıl yaşıyorsun?

Sosyale ben hiç bakmadan inkılap ve ingilizceyi fullemiştim. Seviyenize bağlı.
Soruları yapmakta sorun nasıl yaşıyorsun?
İnkılap'ta zorluk çekiyorum değişiyor sorunun tipine göre İngilizceyi hiç anlamıyorum sorular çok değişik geliyor hiç bilmiyorum gibi.

Matematikte üslü ifadeler ve şu denklem ve cebirlerde çok fazla yanlış çıkıyorum onları hocanın okulda yaptıklarını anlıyorum sorularda takılıyorum.

@Bronzen,

Şu matematiği halletsem tamam hocam şu konular falan denklem bahsettim zaten.

Hocam yanlış yapıyorsanız sorularda konuyu tam bilmiyorsunuz demektir ya da daha konuyu tam bitirmeden üst düzey soruları yapmayı deniyorsunuz. Bir konuyu ilk konu anlatımı ve basit düzey sorularla bitirirsin. Daha sonra orta düzey soruları tamam oldu bu demek için peşinden halledersin. En sondada sınava kadar orta ve ileri sorularla devam edersin. Sen bu sürecin neresindesin ilk onu belirle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…