Kioxia aslında Toshiba markası. Depolama kanadında Kioxia ismiyle devam ediyorlar. Geçmişi de kötü değil, ne konuda kötülenmiş anlamadım. Diskleri genel olarak belli bir kalitenin üzerinde. Kendi NAND'larını kendileri üretiyorlar. Yazılımı var, Firmware desteği var. Köklü ve güvenilir bir marka.
Kioxia Exceria G3 de ortalama bir PCIe 4.0 SSD. Sizin işinizi fazlasıyla görecek seviyede bir disk. Ki zaten bu bütçede daha iyi bir 2 TB NVMe M.2 SSD çıkmaz. Şu an Vatan'da da uygun fiyata satılıyor, dediğim gibi internette en ucuz 5.300 TL'ye gördüm. @mustafakrml
SATA ssdlerinde pek iyi değildi diye biliyorum Toshiba TR200 modelini kullandım pek memnun kalmamıştım, TR200'ün yeni ismiyle Kioxia Exceria SATA modeli de kronik problemli diye biliniyor diye bir tık uzağım bu markaya ama araştırdığımda iyi gözüküyor.
@mustafakrml, niçin memnun kalmamıştın? Toshiba TR200, Kioxia Exceria şu an evet. Bu modelde TBW değeri biraz düşük olduğundan dolayı veri yazdığında yüzdesel sağlık daha hızlı düştüğü için insanlar "kronik" deyip geçiyor genelde ama aslında öyle bir durum yok, yüzdesel sağlık da çok dikkate alınacak bir veri değil.
Onun dışında zaten giriş seviye bir disk o. Eski bilgisayarı canlandırır ama onun dışında uçan kaçan performans vermez yani.