Hocam Halk TV tadında haberler yapmaya gerek yok. Gerçekten depremzede olup ihtiyacı olan insanlara bedava verilse ortada büyük bir sıkıntı olurdu. Fakat herkes ücretini ödeyerek o evlere sahip oluyor. Evler daha yeni yapıldığı için ortada sağlam bir altyapı yok. Belki orada yaşamayıp yakınlarının yanına gitmek isteyenler olacaktır. Ben olsam bende uzun süre yaşamazdım, her baktığımda aklıma deprem gelirdi.
Neden tartışma yaratmak için böyle sinirli davranıyorsunuz anlam veremedim orada tek devlet dememişim mültecilerden'de bahsetmisim ayrıca depremzede konutların'daki birkaç olaya bir göz atın isterseniz ne demek istediğimi net anlayacaksınız. Ayrıca satan kiraya verene ahkam kesmedim verebilir vermeyebilir herkesin kendi evi fakat olayın arkasın'da bir bit yeniği olabilir. Adıyaman'da yapımı tamamlanan deprem konutlarındaki Türk bayraklarını çıkarıp yere attılar | VİDEO İZLE
Ben de depremzedeyim, bütün ailem de depremzede. Uzaktan bir şey bilmeden boş boş konuşan insanlar sinirimi bozuyor doğrusun. Mantıklı eleştirsen anlarım da evini kiraya veren insanı eleştiriyorsun oradan çıkıp devlet ev kiraya vermiş diyorsun. Ne konuştuğunun farkında değilsin, devlet, Afgan mafgan yardirip gidiyorsun. Ya gerçekten hiçbir şey bilmeyen bir çocuksun ya da amacın provokasyon.
Ben de depremzedeyim, bütün ailem de depremzede. Uzaktan bir şey bilmeden boş boş konuşan insanlar sinirimi bozuyor doğrusun. Mantıklı eleştirsen anlarım da evini kiraya veren insanı eleştiriyorsun oradan çıkıp devlet ev kiraya vermiş diyorsun. Ne konuştuğunun farkında değilsin, devlet, Afgan mafgan yardirip gidiyorsun. Ya gerçekten hiçbir şey bilmeyen bir çocuksun ya da amacın provokasyon.
Yazık günah hiç utanmanız arlanmanız yok mu? Depremzedelere yapılacak ve teslim edilecek konutlar nasıl olur da kiraya çıkar? Akıl kârı iş değil. Deprem konutları artık Sahibinden'de!
Bir yandan haklısınız, ama şöyle de düşünmek lazım. Mesela, benim amcam ve ailesi adıyaman'da depremzedelerdi ve Konya'ya taşındılar. Artık orada yaşıyorlar. Mesela, ona çıksa ihtiyacı olduğu için satmak zorunda kalabilirler.
Bir yandan haklısınız, ama şöyle de düşünmek lazım. Mesela, benim amcam ve ailesi Adıyaman'da depremzedelerdi ve Konya'ya taşındılar. Artık orada yaşıyorlar. Mesela, ona çıksa ihtiyacı olduğu için satmak zorunda kalabilirler.
Malatya'da yaşıyorum bende, 2023 Temmuz-Ağustos civarına kadar özellikle ilk 3 4 ay Malatya gerçek anlamda bomboştu, herkes gitmişti. Evi yıkılanlar gitti zaten yeni düzen kurmayı denedi diğer illerde genellikle.