Depresyondan nasıl çıkılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jack İşte
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 694
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Makaleler
2
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar, böyle bir konu açtığım için özür dilerim ama ne yapacağımı bilmiyorum. Hareket etmekte güçlük çekiyorum artık, yanlışlıkla dün aralıklarla 18 saat uyudum, gece ise uyuyamıyorum 2 aydır. Soğuk duş alıyorum her gün ama işe yaramıyor, tam olarak nasıl söylenir ama vücudum hantallıktan çıkar diye kas çalışıyorum bazen ama işe yaramıyor. Kahveler iyice baygınlaştırıyor, çay işe yaramıyor. Evde sanırım bana uygun olan bir antidepresan kullanıyorum ancak işe yaramıyor, sadece mutlu gibi oluyorum. Mutlu gibi olmak umurumda değil, sadece sizden vücudumu sağlıklı şekilde kullanabilmek için öneri istiyorum. Teşekkürler ve özür dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, böyle bir konu açtığım için özür dilerim ama ne yapacağımı bilmiyorum. Hareket etmekte güçlük çekiyorum artık, yanlışlıkla dün aralıklarla 18 saat uyudum, gece ise uyuyamıyorum 2 aydır. Soğuk duş alıyorum her gün ama işe yaramıyor, tam olarak nasıl söylenir ama vücudum hantallıktan çıkar diye kas çalışıyorum bazen ama işe yaramıyor. Kahveler iyice baygınlaştırıyor, çay işe yaramıyor. Evde sanırım bana uygun olan bir antidepresan kullanıyorum ancak işe yaramıyor, sadece mutlu gibi oluyorum. Mutlu gibi olmak umurumda değil, sadece sizden vücudumu sağlıklı şekilde kullanabilmek için öneri istiyorum. Teşekkürler ve özür dilerim.
Psikiyatriye gitmen lazım kendi başına düzelmez depresyon. O kullandığın ilacı sanırım ya kafana göre içmeye başladın ya da daha yeni başladın. Bu şekilde olmaz. Doktora görün.

Psikiyatriye gitmen lazım kendi başına düzelmez depresyon. O kullandığın ilacı sanırım ya kafana göre içmeye başladın ya da daha yeni başladın. Bu şekilde olmaz. Doktora görün.
Tamamdır hocam teşekkürler, doktora görünmeyi bekletirsem ileride bu olayla alakalı bir sorun çıkartır mı?

Depresyondan çıkmak istiyorsan önce neden depresyonda olduğunu anlaman lazım. Seni üzen bir olay mı oldu veya ne bileyim, ben bilemem seni.

Depresyondan çıkmak istiyorsan önce neden depresyonda olduğunu anlaman lazım. Seni üzen bir olay mı oldu veya ne bileyim, ben bilemem seni.
Üzen olaylar var ancak uzun zamandır olduğundan neden şimdi depresyondayım onu anlamıyorum. Dozundan dolayı olabilir mi hocam?
Psikiyatriye gitmek dışında kan değerlerine ve vitaminlerine baktırmanda da fayda var.
Anladım hocam bunu da yapayım, teşekkür ederim.
Tamamdır hocam teşekkürler, en yakın zamanda alacağım.

Depresyon genelde öz değer düşüklüğü ve kendine değer vermemekten gelir. Bunun için bir şekilde kendi değerini arttırman veya en azından arttığını hissetmen lazım. Rahatlamak için ağırlık kaldırabilirsin, müzik dinlemeden yürüyüşler yapabilirsin veya seni seven insanlarla bir araya gel ve bağlarını geliştir.

Üzen olaylar var ancak uzun zamandır olduğundan neden şimdi depresyondayım onu anlamıyorum. Dozundan dolayı olabilir mi hocam?

Anladım hocam bunu da yapayım, teşekkür ederim.

Tamamdır hocam teşekkürler, en yakın zamanda alacağım.
Dertleşmek, içindekileri dökmek iyi gelir insana. İstersen çek birisini karşına ve dertleş, emin ol iyi gelecektir. Eğer senin için bir mahsuru yoksa bu forumda da insanlarla dertleşebilirsin. Konuları bilmediğim için tam yorum yapmayım. Psikiyatristten ziyade, sevdiğin, değer verdiğin, sana değer veren insanlara anlatmak daha iyidir.

Mutlu gibi olmak umurumda değil, sadece sizden vücudumu sağlıklı şekilde kullanabilmek için öneri istiyorum.

Bazen insanlar destek almalıdır her ne kadar kendin bir şeyler değiştirmek istesen de işin içine 2. belki de 3. kişilerin girmesi gerekir bu yüzden kesinlikle psikiyatriye görünmen lazım. Ne kadar hızlı destek alırsan o kadar tutarlı sonuçlar alırsın insan zihni ve bedeni kullanılmaya çok müsait çünkü her geçen gün senin için daha zor olabilir. Devletteki doktorlara sakın gitme ama bunu kesinlikle belirtmek lazım seni dinlemiyorlar bile "hmmm hıhı" diyerek geçiştiriyorlar ve iki kutu ilaç verip yolluyorlar parası neyse verip düzgün doktora gitmelisin para canından değerli değildir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt