Ders videoları izlemek ve WhatsApp gibi uygulamaları kullanmak için Windows sürümü önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan megatronn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 128
  • Etiketler Etiketler
    hangi

megatronn

Üstün
Yer
Vice City
Bir süredir CachyOS kullanıyordum, çok güzeldi. Ama artık Windows'a geçmek zorundayım. Windows 10 kurdum ama içinde hiç program olmamasına rağmen sanki kasıyor gibi. O yüzden ya custom ya da LTSC gibi sürümler indireceğim ama çok seçenek var ve ben hiçbir şey bilmiyorum. Amacım sadece ders videosu izlemek ve WhatsApp gibi uygulamaları kullanmak. Oyun oynamıyorum. Sistemi aşağıya bırakıyorum.

i5 3210M.
4 GB RAM.
GT620M GPU.
128 GB SSD.

Sizce bu sisteme hangi işletim sistemini kurmalıyım? Windows olmak zorunda, lütfen Linux önermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uğraşacaksanız Windows 7 olabilir. Bazu sürümleri halen güncelleme alıyor, o güncellemeleri çekip kendi sisteminize kurabiliyorsunuz. Ayrıca VxKex çoğu programı açıyor artık. Deneme amaçlı kurulabilir. Sorun çıkarsa LTSC sürümlerine bakın.

Hocam çok eskiye mi gittik sanki? (yanlış anlaşılmasın amacım kötülemek değildir.)
Hayır eski sistemlerde çok hızlı çalışıyor. Ben hep onu kurarım. Eski sistemlerde bayağı fark ediyor. Eğer oyun oynanmayacaksa 2016 daha az işlem kullanıyor. Windowd 7'den daha az RAM ve işlem kullanımı var. Öbür arap forumunda mı kaldı bilmiyorum test etmiştim. Bulursam atarım.

Hocam zaten şu an Home Single Language kullanıyorum LTSC 2021'e bakacağım. LTSC'nin herhangi bir dezavantajı var mı günlük kullanım için?

Çok sık güncelleme almaması dışında günlük kullanım için idealdir. İçinde gerksiz servisler ve uygulamalar yok. Store'u için birkaç adım yapmanız gerekmekte sadece.
Onun için şuraya bakabilirsiniz:https://techolay.net/sosyal/konu/windows-10-ltsc-surumlerinde-store-etkinlestirme.15852/

Yine de risk almaya değmez. Çoğu program düzgün çalışmayabilir. Ama en iyi işletim sistemidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…