Rehber Detaylı OrangeFox Recovery derleme

Merhaba, bugün sizlere detaylıca OrangeFox Recovery nasıl derlenir bunu anlatacağım.

NOT: Bu rehberde yapacağınız işlemlerin bütün sorumluluğu size aittir.
Bu işlemleri yapmak için bir Linux sisteme veya WSL'ye ihtiyacınız vardır.

gereksinimler:

100 GB depolama.
Linux (ben WSL kullandım)
Ve tabii ki de biraz bilgi

Cihaz ağacı hazırlama

Cihaz ağacı hazırlamak için önceki TWRP derleme rehberinde olduğu gibi GitHub - twrpdtgen/twrpdtgen: A Python library/script to automatically generate TWRP-compatible device tree from a boot/recovery image kullanacağız.

Cihaz ağacını derlemeden önce stok ROM'un içinden recovery.img dosyasını edinmeniz gerekiyor.

Konsola sırasıyla:
mkdir cihacagaci
cd cihazagaci
pip install twrpdtgen

Daha sonra recovery.img dosyamızı bu dizine atıp:

python3 -m twrpdtgen recovery.img

Komutunu girin. Cihaz ağacınız output/<marka>/<cihaz kod adı> klasörüne gelecektir.

Derleme ortamı hazırlama​

Bu adımda derleme ortamımızı hazırlayacağız. Konsola sırasıyla şu komutları yazın:

cd ~
sudo apt install git aria2 -y
git clone https://gitlab.com/OrangeFox/misc/scripts
cd scripts
sudo bash setup/android_build_env.sh
sudo bash setup/install_android_sdk.s

Bu işlemler bittikten sonra:

mkdir ~/OrangeFox_sync
cd ~/OrangeFox_sync
git clone https://gitlab.com/OrangeFox/sync.git
cd ~/OrangeFox_sync/sync/
./orangefox_sync.sh --branch 12.1 --path ~/fox_12.1

Bu işlemler biraz zaman alabilir.

OrangeFox derleme işlemi​

Bu adımda ilk adımda derlediğiniz cihaz ağacınızı, ilgili konuma yerleştirmeniz gerekmektedir. Sırasıyla anlatıyorum:

Öncelikle fox_12.1 adındaki klasöre geçiyoruz. cd ~/fox_12.1

Daha sonra bu klasörde, device klasörünün altında telefon marka dizini oluşturup, onun da altına model numaranız ile bir dosya oluşturup içine cihaz ağacınızı atmanız lazım.

Örnek cihaz ağacı konumu: device/samsung/A505F

GitHub üzerinden çekecek iseniz: git clone https://gitlab.com/OrangeFox/device/lavender.git device/<marka>/<model no> tarzı bir komut kullanabilirsiniz.

Evet, artık derleme işlemine geçiyoruz.

Konsola sırasıyla şu komutları yazın.

<device> yazan kısım, cihaz kod adınızdır.
cd ~/OrangeFox
/bin/bash
export ALLOW_MISSING_DEPENDENCIES=true
export FOX_BUILD_DEVICE=<device>
export LC_ALL="C"

Bu işlemide tamamladığınıza göre, derlemeye başlamak için:

. build/envsetup.sh

Daha sonra:

lunch komudunu girin ve çıkan seçeneklerden, sizin cihaz kod adınızın yanında -eng yazanı seçin ve devam edin.

Örnek: omni_a505f-eng

Bu işlemide bitirdikten sonra, mka recoveryimage komudunu girin ve derlenmesini bekleyin.

Derleme işlemi bittiğinde, ekranda OrangeFox size derleme sonucunun nerede olduğunu gösterecektir.

İşte bu kadar! Artık OrangeFox derleme işlemimiz tamamlandı.

NOT: Derlemede sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek, cihaz ağacınızı biraz kurcalamanız gerekebilir.

Bunları başka bir konuda daha detaylı şekilde anlatacağım. Bu sorunlar ile ilgili genel olarak GitHub üzerinden yardım alabilirsiniz.

Umarım rehberi beğenmişsinizdir, yaşadığınız tüm sorunları aşağıda belirtin ben yardımcı olmaya çalışacağım. İyi akşamlar.

Hocam eğer Android 11 üstü ve a/b Partition ve sadece boot img varsa şu şekil olmalı lunch twrp_<device>-eng && mka adbd bootimage

Selamlar .. Öncelik ile emeğinize sağlık bu TWRP ve OrangeFox olayını 1 aydır halledemedim varmdiri yardımcı olacak Omix X600NFC MT6769h Android 12 teşekkürler simdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…